Foto: adevărul.ro

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a reacționat la vizita de la Moscova a președintelui Igor Dodon, comentând că a fost „una umilitoare”.

Maia Sandu susține că Igor Dodon nu mai este primit la Kremlin ca un şef de stat, dar cel mult ca un funcţionar regional de rangul doi sau trei.

„Ultima vizită a lui Dodon la Moscova a fost una umilitoare pentru noi ca stat suveran. O lume întreagă a văzut că preşedintele Republicii Moldova nu mai este primit la Kremlin ca un şef de stat, dar cel mult ca un funcţionar regional de rangul doi sau trei”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

În opinia Maiei Sandu, în prezent Dodon este dispus să se înjosească pentru a obține un nou mandat.

„Am văzut cu toţii un Dodon mic, disperat şi speriat. Are de ce să fie aşa. Patru ani a tăiat frunze la câini, s-a gândit numai cum să se căpătuiască pe seama poporului, sărăcindu-l și mai mult. Acum, când vine timpul să răspundă în faţa cetăţenilor, este gata să se înjosească în ultimul hal, doar ca să primească ajutor străin pentru a obţine un nou mandat. Un mandat care i-ar garanta nu doar puterea, ci mai ales libertatea”, a adăugat lidera PAS.

În acest context, Maia Sandu a adăugat că Republica Moldova are nevoie de un președinte cu caracter și verticalitate.

„Ţara noastră are nevoie de un preşedinte puternic. Un preşedinte cu caracter şi verticalitate, care să reprezinte cu demnitate Republica Moldova în lume. Un preşedinte care să fie tratat de la egal la egal de conducătorii altor state. La toamnă Moldova trebuie să-şi aleagă un preşedinte bun, onest şi respectabil. E vremea oamenilor buni! E timpul alegerii bune”, a conchis deputata Maia Sandu.

Amintim că, la data de 4 august, Dodon a anunțat că întreprinde o scurtă vizită la Moscova unde intenționează să se întâlnească „cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes comun”.

Potrivit presei din Rusia, șeful statului moldovean nu s-a întâlnit însă cu președintele rus Vladimir Putin, care nu a planificat o astfel de întrevedere cu Igor Dodon.

Ulterior, Igor Dodon a spus că a avut o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak. În cadrul întâlnirii, pe care șeful statului moldovean a calificat-o ca „productivă”, s-a convenit reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro R. Moldova. Astfel, în zilele următoare ar urma să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții celor două Guverne, a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook, Igor Dodon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here