Prim-ministrul Ion Chicu, prins cu minciuna de internauți

Autor: , in Politic / 6 august, 2020, 20:39

Prim-ministrul Ion Chicu a fost prins cu minciuna după ce, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a făcut referire la lidera PAS, Maia Sandu, precum că în perioada mandatului dânsei de ministră a fost înregistrată, sub pavilion moldovenesc, nava maritimă de care se leagă recenta explozie din capitala libaneză.

Mai mulți internauți au reacționat imediat și au arătat că premierul minte și manipulează, scrie anticoruptie.md.

El a scris că nava cu pricina a fost înregistrată pe 23 februarie 2012, în perioada când lidera PAS era în funcția de ministru, însă Maia Sandu a preluat conducerea Ministerului Educației cu patru luni mai târziu, la 24 iulie 2012.

„Nava Rhosus (IMO 8630344) a fost înregistrată în Registrul de Stat al Navelor la data de 23.02.2012, adică în perioada „istoriei de succes”, scrisă și de această doamnă… (Maia Sandu n.r). Din 23.02.2014 nava nu mai este sub Pavilionul de Stat al Republicii Moldova, fiind radiată forțat din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova. Îndemn ipocriții, care nu scapă nicio ocazie de a tăvăli în glod și mizerie țara noastră, să aibă măcar un pic de rușine”, a scris premierul Chicu, făcând referire la o postarea a liderei PAS, căreia i-a succedat în funcția de prim-ministru.

Reacția premierului Chicu a fost determinată de o postare a liderei PAS, Maia Sandu, în legătură cu explozia din Beirut, în care se vehiculează numele Republicii Moldova, întrucât nava maritimă, contractată să transporte încărcătura de silitră, era înregistrată sub pavilion moldovenesc.

„O ştire cutremurătoare a venit din Liban, unde o explozie puternică a distrus portul şi o parte a oraşului Beirut. Suntem cu gândul la familiile victimelor şi regretăm că această tragedie are şi conexiuni cu ţara noastră. Cu corupţia din ţara noastră, dacă este să fim mai exacţi. Nava care transporta ilegal substanța explozivă a fost înregistrată sub pavilion moldovenesc. Statul nostru a înregistrat această navă în schimbul mitei și a favorurilor. Într-o țară unde lucrurile se fac corect, unde instituțiile statului nu participă în scheme, înregistrarea unor astfel de nave ar fi fost imposibilă. Republica Moldova se află de mulți ani în lista neagră din cauza faptului că înregistrează nave ce desfășoară activități ilegale.

Voi solicita deputaților PAS să facă toate demersurile necesare pentru a afla cum a fost posibilă înregistrarea unei astfel de nave sub pavilion moldovenesc, cine stă în spatele acestor fărădelegi și care sunt soluțiile. Corupția ucide. Nu doar aici, în Moldova, dar și în alte părți ale lumii”, scrie Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Explozia din Beirut. Sandu: Tragedia are conexiuni cu corupția din R. Moldova. Chicu: Să aibă un pic de rușine

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X