Autoritățile s-au răzgândit, iar piscinele își vor relua activitatea. Când intră în vigoare noua decizie CNESP (DOC)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 7 august, 2020, 17:26

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică s-a întrunit astăzi în ședință. Ca urmare a analizei situației epidemiologice actuale, precum și a evaluării nivelului de respectare a măsurilor de sănătate publică, membrii CNESP au decis că, începând de luni, 10 august, piscinele și bazinele de înot își pot relua activitatea.

Admnistratorii acestor zone de agrement vor trebui să respecte cu strictețe instrucțiunile de funcționare în condiții de pandemie, anunțate de Comisie.

Așadar, va trebui respectată cu strictețe curățenia și dezinfectarea frecventă a zonei de agrement, numărul vizitatorilor piscinei/bazinului de înot să nu depășească 50% din capacitatea maximă, fluxul să fie bine gestionat pentru a se evita aglomerația, iar înainte de a intra pe teritoriul obiectului să se efectueze triajul epidemiologic.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Amintim că decizia de realuare a activității vine la o săptămână de la interdicție. Premierul Ion Chicu a anunțat la ședința Guvernului din 31 iulie, că piscinele își vor sista activitatea începând cu 1 august, motivând că relaxările unor restricții au avut ca efect creșterea de cazuri COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X