„E timpul să-l lăsăm fără job”. Alaiba s-a adresat la ANI și PG: Dodon are averi pe care nu le poate explica și fuge de ele ani la rând (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 august, 2020, 18:45

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba a anunțat că a depus sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și la Procuratura Generală (PG), pentru a verifica declarațiile pe venit ale președintelui Igor Dodon.

Potrivit lui Alaiba, șeful statului „are averi pe care nu le poate explica și fuge de ele ani la rând”.

„Cum am zis, socialiștii ne iau la bani mărunți ca să ne murdărească. Eu cred că o să-i ignorăm pe alde Novac și Bolea, pentru moment, și o să punem întrebări despre șeful lor. Ei nu contează. Ei ar vrea noi să intrăm în hora lor și să uităm de hoțul numărul 1 din țara noastră în anul 2020. Urmându-le exemplul minionilor socialiști, am adresat două demersuri la ANI și la Procuratura Generală despre tatăl lor spiritual, moral și material – Igor Dodon. Spre deosebire de oricare din noi, Igor Dodon a fost toată viața în serviciul public, dar are averi pe care nu le poate explica. Fuge de ele ani la rând. Pentru că nu poate explica, arată spre toți restul că „toți sunt corupți”. Nu, domnilor. Nu toți”, a scris Alaiba pe pagina de Facebook.

Deputatul a solicitat autorităților responsabile să găsească răspunsuri la câteva neclarități din declarațiile pe venit ale lui Igor Dodon din ultimii ani:

„- a beneficiat de o reducere la dobândă pentru împrumutul contractat. Asta e corupție.
– a luat o casă valoarea căreia e clar mai mare. Un om care a lucrat toată viața la stat are casă de 422 metri pătrați la Buiucani.
– a călătorit ani la rând nu se știe pe ce bani. A stat la hotele de 20 mii de euro noaptea.
– de-a lungul anilor a avut cheltuieli curente, cum ar fi educația copiilor, haine și ceasuri de mii de euro. Pe ce bani?
– folosește mașini pe care nu le-a declarat”, a precizat Alaiba.

Dumitru Alaiba a menționat că aceste întrebări planează asupra lui Dodon cu anii.

„Și tot nimic. Oamenii merită să primească toate clarificările. Dacă e necesar – de mai multe ori. Anume din cauza la asemenea „aleși ai poporului” ca Dodon oamenii nu au încredere în stat. Ei pur și simplu nu cred că noi, odată ce am acces în funcție publică, muncim pentru oameni, nu pentru buzunarul propriu. Pentru că văd cum impostori ca Dodon o duc bine merci, agonisesc averi muncind toată viața la stat. Nicăieri în alt job la privat un oarecare Igor Dodon nu și-ar fi agonisit atâta avere. Niciun alt șef nu ar fi atât de generos cu un oarecare Igor Dodon cum a fost poporul Republicii Moldova. E timpul să-l lăsăm fără job. Pe 1 noiembrie începe sfârșitul carierei lui Dodon”, a conchis deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Amintim că, la 31 iulie, deputatul socialist Grigore Novac a cerut ANI și Procuraturii să verifice declarațiile de avere a doi deputați PAS. Este vorba despre Dumitru Alaiba și Veronica Roșca.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Dumitre, acționați cât mai intens și competent, pentru a da jos călăul și trădătorul.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X