Germania a introdus teste obligatorii la COVID-19 pentru persoanele care vin din zone de risc

Autor: , in COVID-19 / Externe / Social / 7 august, 2020, 16:36

Vești noi pentru persoanele care pleacă din Germania. Anunțul a fost făcut de ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn. Potrivit acsestuia începând cu ziua de sâmbătă, 8 august, călătorii care revin în Germania din regiuni de risc vor fi obligaţi să se testeze pentru noul coronavirus.

Decizia a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de noi infectări cu Covid-19 din țară.

„Sunt foarte conștient că aceasta este o încălcare a libertății individuale”, a declarat ministrul german al sănătății, adăugând că este o intruziune ”rezonabilă”, citează berliner-zeitung.de.

Pentru testarea celor care revin din zone de risc va trebui să fie amplasate stații de testare în special pe aeroporturi.

Cei care vin cu avionul se vor putea testa direct în aeroport, restul vor face testele în centre speciale sau la doctorul de familie.

În prezent, cei care ajung în Germania se pot testa gratuit în decurs de 72 de ore de la sosire.

Persoanele care prezintă rezultatul negativ pentru testul la COVID-19 și nu este mai vechi de 48 de ore este scutit de a fi supus testării.

În ultimele zile, în Germania a crescut mult numărul de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus: joi s-au raportat peste o mie de noi cazuri, cel mai mare număr din ultimele trei luni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X