Litvinenco: Dodon pregătește fraudarea masivă a alegerilor și prin intermediul pădurarilor. Dacă pierde puterea, e doar un pas până la pierderea libertății

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 august, 2020, 10:43

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, susține că Igor Dodon este dispus să folosească toate metodele pentru fraudarea alegerilor, menționând că, Guvernul a modificat Legea privind numirea în funcție a șefilor de ocoale silvice și acum aceștia vor fi numiți de directorul Moldsilva, care este „omul lui Dodon”.

Deputatul Sergiu Litvinenco mai spune că „Igor Dodon nu are nicio șansă să rămână în funcție, iar dacă pierde puterea, e doar un pas până la pierderea libertății”.

„La 31 iulie curent Guvernul a adoptat o modificare la Hotărârea Guvernului nr.150/2010. Dacă până acum șefii de ocoale silvice erau numiți în funcție de către administratorii întreprinderilor de stat din domeniul silviculturii, după modificarea respectivă aceștia vor fi numiți în funcție de directorul Agenției ”Moldsilva”. Directorul Agenției ”Moldsilva” este omul lui Dodon. Șefii de ocoale silvice sunt cei cărora li se subordonează pădurarii. Altfel spus, prin intermediul acestei modificări, omul lui Dodon va pune în funcție toți șefii de ocoale silvice din țară, iar aceștia, la rândul lor, vor avea grijă ca toți pădurarii din această țară să se implice plenar în campania lui Dodon”, a argumentat Litvinenco.

Totodată, deputatul PAS mai afirmă că „pentru Dodon nu contează nici că modificarea operată la Hotărârea Guvernului nr.150/2010 contravine legii – Legea nr.246/2017 cu privire la întreprinderea de stat şi întreprinderea municipal spune expres că administratorul este cel ce numește în funcție angajații întrepriderii de stat. Nu șeful Moldsilva, nu Dodon, ci administratorii”.

„Vom identifica soluțiile pentru a contesta hotărârea ilegală. Dar, în afară de asta, trebuie să-i spunem lui Dodon de fiecare dată și la fiecare ocazie să înceteze să trișeze și să lupte cinstit, or cetățenii acestei țări nu îi vor permite să fraudeze și aceste alegeri așa cum le-a fraudat împreună cu Plahotniuc pe cele din 2016”, a conchis Litvinenco.

Contactată de Cotidianul.md, consiliera președintelui Igor Dodon, Carmena Lupei, nu a răspuns la telefon, pentru a ne oferi o reacție la declarațiile făcute de deputatul Sergiu Litvinenco.

În contextul pandemiei COVID-19, cetățenii ar putea merge la vot la alegerile locale noi din 6 septembrie și la cele prezidențiale din 1 noiembrie, cu pixul de acasă, cu măști de protecție și mănuși, dar și păstrând distanța socială de cel puțin un metru.

Vezi și: (DOC) Cetățenii ar putea vota cu măști, mănuși și pixuri personale. Urna mobilă va ajunge și la alegătorii aflați în autoizolare. Cine va fi interzis în secția de votare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X