Ministrul Justiției, către deputații Partidului Șor: „Aveți mult tupeu. După ce a fost furat un miliard și șeful vostru a fugit, atacați oficialii din R. Moldova”
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, anunță că este solidar cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, în legătură cu declarația care i-a atras criticile Partidului Șor.
Nagacevschi susține că „mult tupeu” au deputații Partidului Șor, dar și avocații lui Ilan Șor.
„Se spune că oamenii se pot uita la nesfârșit la 3 lucruri: cum curge apa, cum arde focul și muncesc alți oameni. Și aici noi, Republica Moldova, am adus schimbările noastre. Judecătorii au decis să demonstreze că pot amâna la nesfârșit examinarea cazului Ilan Șor”, se arată în postarea ministrului Justiției.
„Când vreun oficial îndrăznește să își expună dezacordul cu „amânările veșnice”, e atacat de deputații Partidului Șor și de avocații domnului Șor, precum că s-ar face presiuni asupra instanței. Mai nou șeful Delegației UE „a îndrăznit” să își expună dezacordul. Deputații Partidului Șor au înaintat cică notă de protest. Aveți mult tupeu! După ce a fost furat un miliard și șeful vostru a fugit (confirmând că nu e în stare să se apere) aveți tupeul să atacați oficialii din RM, dar și pe cei din UE, pentru faptul că își expun dezacordul cu amânările în examinarea cazului Șor. E un caz de interes public, pentru care plătește toată țara. Mai puțin dumnevaostră”, a adăugat Fadei Nagacevschi.
Amintim că, reprezentanții Partidului Șor l-au criticat pe ambasadorul UE la Chișinău pentru că, invitat la o emisiune, s-a întrebat de ce se tergiversează atât de mult dosarul lui Ilan Șor.
Manifestanții au cerut rechemarea la Bruxelles a lui Peter Michalko, afirmând că declarația sa reprezintă un amestec în înfăptuirea justiției în Republica Moldova. Totodată, aceștia consideră că exprimarea ambasadorului nu a fost una diplomată.
Ulterior, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a reacționat la protest.
Peter Michalko a publicat două link-uri (1, 2) către raportul de investigație Kroll, în care se arată că mai multe companii din grupul Șor au fost beneficiarele unor împrumuturi de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, în valoare de 2,9 miliarde de dolari.
Comentarii