Orban: A fost finalizată construirea gazoductului Ungheni – Chişinău. Această investiţie arată determinarea României în a fi alături de cetăţenii R. Moldova

Autor: , in Actualitate / Economic / 7 august, 2020, 21:45

Premierul român Ludovic Orban a declarat vineri, 7 august, că gazoductul Ungheni – Chişinău este finalizat, iar o dată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazelor naturale care provin din România în Republica Moldova.

„Am o veste bună să vă dau. Chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiţii extrem de importante pentru România, această investiţie este gata, este vorba de gazoductul Ungheni-Chişinău. Investiţia realizată de Transgaz, investiţie care este finalizată şi care odată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova, gaz natural care să provină din România, oferindu-le astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul român a adăugat că această investiţie „arată determinarea României în a fi alături de cetăţenii Republicii Moldova” şi este extrem de importantă pentru relaţiile dintre cele două ţări.

Deocamdată, autoritățile de la Chișinău încă nu au făcut vreo declarație la acest subiect.

La începutul lunii iulie, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Răilean, a anunțat că gazoductul Ungheni-Chişinău va fi dat în exploatare la 1 august curent.

Menționăm că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de Transgaz, România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X