Izolați în continuare. România menține R. Moldova în zona galbenă, iar carantina de 14 zile e obligatorie

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 10 august, 2020, 17:43

Cetățenii Republicii Moldova nu vor putea intra liber în România nici începând cu 11 august, au anunțat autoritățile de la București, prezentând lista cu statele europene pentru care au fost excluse măsurile de carantină sau izolare.

Institutul Național pentru Sănătate Publică a publicat lista actualizată a țărilor pe care România le consideră din „zona galbenă”.

Spania intră de marți, 11 august, pe lista țărilor incluse în zona galbenă, potrivit actualizării făcute de Institutul Național de Sănătate Publică.

În consecință, începând cu 11 august, ora 0.00, toate zborurile vor fi anulate, iar toți cei care se intră în România venind din Spania, indiferent de naționalitate, vor intra în auto-carantină, timp de 14 zile.

Pentru stabilirea acestei liste galbene criteriul de care se ține cont este ca rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori, să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Spania avea înregistrate 89,4 cazuri la 100.000 locuitori.

Țările considerate de România în „zona galbenă” (carantină 14 zile): Africa de Sud; Argentina; Armenia; Aruba; Bahamas; Bahrain; Bolivia; Bosnia si Herțegovina; Brazilia; Capul Verde; Chile; Columbia; Costa Rica; El Salvador; Guineea Ecuatoriala; Honduras; Insulele Feroe; Insulele Turks si Caicos; Insulele Virgine ale Statelor Unite; Irak; Israel; Kazahstan; Kîrgîzstan; Kosovo; Kuweit; Luxemburg; Macedonia de Nord; Maldive; Republica Moldova; Muntenegru; Oman; Palestina; Panama; Peru; Puerto Rico; Qatar; Republica Dominicana: Sint Maarten; Spania; Statele Unite ale Americii; Surinam.

Restul statelor, care nu apar pe „lista galbenă” întocmită de România, se consideră că sunt în „zona verde” și, prin urmare, nu sunt niciun fel de restricții la intrarea în România pentru cetățenii care vin din aceste țări.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X