Foto: INSP

Reprezentanții Inspectoratului Național pentru Securitate Publică (INSP) anunță că în perioada 8 – 10 august au fost depistate aproximativ 1.300 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

Potrivit datelor INSP, peste 500 de șoferi au depășit limita de viteză, iar 59 se aflau în stare de ebrietate la volan.

Alți 286 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

113 de conducători auto au primit procese-verbale deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, au fost sancționați 59 de șoferi.

Totodată, oamenii legii au precizat că au intervenit de urgență în 114 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, dintre care circa 20 au fost pe ordinea publică, precum, tulburarea liniştii, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și huliganism nu prea grav.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește:
– evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;
– atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;
– ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic;
– nu consumați alcool în locuri publice și fiți atenți la bunurile personale.

În aceste 2 zile de odihnă, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 17 accidente rutiere, soldate cu 31 de persoane traumatizate, iar unul a decedat.

Amintim și că, un grav accident rutier s-a produs duminică, 9 august, pe traseul Chișinău-Ștefan Vodă, între satele Răscăieți și Slobozia cu implicarea a trei unități de transport, provocat de un șofer beat. În urma impactului au avut de suferit 13 persoane.

La acest subiect: Accident la Ștefan-Vodă: Un șofer era beat. 11 persoane au fost transportate la spital, 3 fiind în stare gravă (FOTO)

Accidentul de la Ștefan-Vodă: Crește numărul răniților. Șoferul beat, reținut. Medicii, rezervați în privința șanselor de supraviețuire a unui pacient (FOTO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here