Răspunsul reprezentanților PSRM, PAS și Platforma DA la invitația lui Filip și în ce format ar urma să aibă loc discuția

Autor: , in Actualitate / Politic / 10 august, 2020, 16:52

Pavel Filip susține că marți, 11 august, va avea loc un dialog în formatul PDM-PSRM-PAS-Platforma DA, după reprezentanții celor 3 partide au dat curs invitației formațiunii pe care o conduce.

Potrivit liderului PDM, cele 4 partide se vor întruni la Parlament, marți, 11 august, la ora 10:00.

„Cele 4 partide care au acces în Parlament în baza voturilor cetățenilor – PDM – PAS – PSRM – PLatforma DA se vor întâlni marți, 11 august, la discuții în Parlament. Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Socialiștilor și Platforma DA au acceptat propunerea Partidului Democrat de a organiza o întâlnire pe platformă parlamentară între cele 4 formațiuni”, a anunțat Filip.

La discuții ar urma să participe câte 3 reprezentanți din fiecare fracțiune parlamentară.

„PDM salută inițierea acestui dialog pe platformă parlamentară, în format PDM-PAS-PSRM-Platforma DA, și consideră că discuțiile vor da cetățenilor un semnal că Parlamentul este preocupat de problemele lor și speră că vor fi identificate soluții concrete pentru fiecare subiect”, a argumentat Pavel Filip.

Subiectele care ar urma să fie discutate au fost anunțate de Pavel Filip:

1. Situația gravă din agricultură provocată de secetă;

„Agricultorii vor să vadă că în Parlament se discută constructiv și serios problemele lor. Am certitudinea că împreună cu cei sincer preocupați de acest sector și cunoscători ai acestui domeniu, vom putea găsi o ieșire din situație care să mulțumească agricultorii”, a declarat Filip.

2. Pandemia COVID-19;

„Au răsunat până acum de la această tribună zeci de propuneri și idei, unele mai bune, altele mai puțin realiste, dar cred că e cazul să le trecem în revistă pe toate și să vedem cum putem îmbunătăți situația. Nimeni nu a fost pregătit pentru această pandemie și, prin urmare, nu poate pretinde că deține adevărul în ultimă instanță. De aceea, mai multe minți (bine intenționate, desigur), vor genera soluții mai bune pentru oameni. Activitatea mediului de afaceri, anul școlar, redeschiderea grădinițelor, e important să vedem ce viziune are fiecare partid la aceste subiecte și să ne unim eforturile în acțiuni comune”, a mai spus liderul PDM.

3. Asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte;

„Au existat în spațiul public îngrijorări și nemulțumiri privind modificarea codului electoral. Cred că este important să ascultăm propunerile fiecărui partid în acest sens și să căutam modalități concrete pentru a ne asigura că alegerile vor fi transparente și cetățenii vor putea vota în bune condiții”, a specificat Pavel Filip.

Amintim că, Pavel Filip a lansat dimineață o invitație de dialog în formatul PDM-PSRM-PAS-Platforma DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X