Reacția șefului IGP, după o zi cu 2 accidente soldate cu 14 răniți: „Șmecheri” până când ajung schilodiți sau chiar și mai grav (FOTO)

Autor: , in Social / 10 august, 2020, 17:27

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Sergiu Paiu, a comentat cele două care s-au soldat 14 persoane traumatizate şi care au avut nevoie de spitalizare, 3 fiind în stare gravă.

„Cu regret, constat că șoferii noștri nu s-au maturizat ca să înțeleagă că alcoolul la volan ucide. Cuplarea centurii de siguranță nu se face de ochii Poliției, dar pentru a-ți mări șansele de supraviețuire în cazul unei tamponări. Că atunci când ești obosit, trebuie să eviți șofatul. Iar dacă ai ieșit la o depășire, trebuie să te asiguri”, a declarat Sergiu Paiu.

Șeful IGP susține că statistica arată că majoritatea accidentelor grave au loc în timpul concediilor.

„Șoferii sunt mai relaxați și chiar își permit să urce în stare de ebrietate la volan. Conducătorii care au consumat băuturi alcoolice se simt șoferi absoluți și se comportă ca niște “șmecheri” neglijând regulamentul circulației rutiere. Poate a funcţionat o dată, la unii funcționează ani la rând, până la momentul când ajung schilodiți în scaunul cu rotile, sau și mai grav”, a menționat Sergiu Paiu.

În acest context, șeful IGP a anunțat că a organizat o ședință operativă cu șefii de subdiviziuni și le-a dat indicația ca timp de o săptămână să identifice soluțiile de prevenire a accidentelor rutiere, precum și stabilirea unor sarcini suplimentare în activitatea subdiviziunilor de patrulare ale Poliţiei pentru acoperirea sectoarelor de drum periculoase.

Amintim că, un accident s-a produs pe traseul Chișinău – Ștefan Vodă, între satele Răscăieți și Slobozia, în dimineața zilei de 9 august, iar 13 persoane au ajuns la spital, 3 fiind în stare gravă.

La acest subiect: Accident la Ștefan-Vodă: Un șofer era beat. 11 persoane au fost transportate la spital, 3 fiind în stare gravă (FOTO)

Accidentul de la Ștefan-Vodă: Crește numărul răniților. Șoferul beat, reținut. Medicii, rezervați în privința șanselor de supraviețuire a unui pacient (FOTO)

Ce alcoolemie avea șoferul Audi-ului care ar fi cauzat accidentul de la Ștefan-Vodă, soldat cu 13 răniți, dintre care unul se zbate între viață și moarte

Tot duminică, un alt accident s-a produs în apropiere de satul Recea, raionul Rîșcani. O șoferiță de 29 de ani, care conducea modelul BMW-520, ce se deplasa în direcția orașului Bălți, a pierdut controlul volanului și s-a tamponat cu un automobil marca Toyota Auris, condus de o tânără de 27 de ani, ce se deplasa regulamentar în direcția orașului Rîșcani.

În urma impactului, șoferița de 27 de ani din automobilul Toyota a suferit diverse traumatisme și a fost transportată de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Sursa:IP Rîșcani

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X