Foto: TV8

Consilierii municipali au aprobat astăzi în două lecturi propunerea de demitere a șefului Î. M. Regia Autosalubritate, Eugeniu Axentiev.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a comnicat că Euegniu Axentiev a ridicat anul trecut 700 de mii de lei.

„Asta ar însemna un salariu lunar de 62-64 de mii de lei. Toate acestea acțiuni nu s-au desfășurat în circumstanțe legale. El singur și-a atribuit mai multe prime, atunci când salariul mediu pe întreprindere este puțin peste 12 mii de lei. Au fost constate mai multe neregularități în raport cu angajații. Începând cu faptul că urmau să ofere câte 500 de ml de lapte pe zi fiecărui angajat, dumnealui le-a transformat în unt, pentru a fi oferit pe un an întreg”, a anunțat Ceban.

Alte încălcări enumerate de Ceban pe care le-ar fi comis Axentiev:

– Întreprinderea dispune de un spațiu special amenajat pentru spălarea autovehiculelor, asigurată cu toate condițiile, în perioada 2019-2020, serviciul respectiv este contractat de la terțe părți, fiind înregistrate cheltuieli suplimentare.

– În majoritatea cazurilor nu este anexată fișa de defectare și nici actul de instalare a pieselor auto de schimb.

„Cât ține de incendiul de la Țînțăreni am avut și avem în continuare pierderi mari, în prezent fiind realizate lucrările pe poligon. Iresponsabilitatea funcționarului a generat cheltuieli suplimentare la bugetul municipal și a stârnit nemulțumirea oamenilor din localitățile din preajmă, din cauza fumului dens eliminat în rezultatul incendiului”, a anunțat primarul Capitalei.

„Mai mult, am auzit că cei care lucrează la Țînțăreni la construcția digului, mai lucrau la domnul Axentiev acasă. Conform procedurii, vom face posibil ca Axentiev să nu fie restabilit prin instanța de judecată. Domnul Axentiev s-a dovedit a fi șmecher, de ieri este pe foaie de boală. Un lucru obișnuit pentru unii funcționari care nu vor să plece din funcție. Am transmis toate materialele Centrului Național Anticorupție dar și altor organe de control, pentru a investiga activitatea domnului Eugeniu Axentiev pe perioada mandatului acestuia.
Raportul efectuat va fi publicat şi pe site-ul Primăriei Chişinău”, a adeclarat Ceban.

Pe de altă parte, primarul Ion Ceban a fost acuzat că are legături cu Dumitru Vulpe care este în prezent șef interimar la Autosalubritate, anterior fiind vicedirectorul întreprinderii.

Consilierul PAS, Vasile Grădinaru, a declarat că Dumitru Vulpe este consăteanul președintelui Igor Dodon, dar mai este un apropiat al Partidului Socialiștilor și a primarului Ion Ceban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here