(FOTO, VIDEO) Protestul agricultorilor: În unele raioane, numărul acestora este dublu decât cel planificat

Autor: , in Populare / Social / 11 august, 2020, 11:32

Marți, 11 august, fermieri din peste 10 raioane ale republicii au ieșit la proteste, solicitând autorităților realizarea mai multor revendicări.

Citește și: Reacția Poliției la protestele fermierilor: Acțiunile ilegale vor fi înregistrate și documentate conform legislației

Dacă inițial se planifica ca în fiecare din cele 6 puncte de desfășurare a protestelor să fie circa 100-150 fermieri, potrivit informațiilor agrobiznes.md, în unele din acestea numărul este practic dublu.

„Cozile formate de tractoare se întind până pe câmpurile agricole, suntem foarte mulți, nici nu ne-am așteptat și este abia începutul protestului”, spune un fermier din Cantemir.

În raionul Căușeni numărul protestatarilor este dublu decât cel planificat, relatează sursa citată.

„Sunt deja peste 200 de tractoare, urmează să fie și mai mulți. Acum două săptămâni, când a fost organizat protestul precedent, ne-au promis câte o mie lei per hectar despăgubiri, apoi se vorbea de 500 de lei, iar acum, în general, de doar 400. De aceea, nu vom ceda”, spune fermierul Ion Dragomir.

Și în raionul Sângerei s-au mobilizat mai mulți fermieri decât era planificat.

La Cimișlia, șirul de tractoare se întinde pe zeci de metri.

Amintim că fermierii au anunțat despre faptul că vor bloca traseele începând cu ora 12 dacă nu vor fi întreprinse măsuri de către autorități.

Vezi și: Fermieri din peste 10 raioane vor ieși marți în stradă, amenințând cu blocarea drumurilor: Toate resursele au fost epuizate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X