Preşedintele raionului Ştefan Vodă, infectat a doua oară cu COVID-19, la o distanță de câteva luni. Precizările ANSP

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 11 august, 2020, 16:32

Preşedintele raionului Ştefan Vodă, Vasile Maxim, s-ar fi infectat a doua oară cu COVID-19. În prezent, acesta este internat la Spitalul Raional Ștefan Vodă. Prima dată, funcționarul a fost testat pozitiv la sfârșitul lunii martie și s-a tratat în spital.

Șefa Centrului de Sănătate Ştefan Vodă, Mariana Haret, a declarat că Vasile Maxim a fost testat pozitiv la COVID-19 a doua oară pe data de 7 august. În aceeași zi a fost și internat în spital.

Potrivit informațiilor furnizate, președintele raionului Ștefan Vodă se află în stare satisfăcătoare.

Pe de altă parte, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, nu a infirmat și nici nu a confirmat că Vasile Maxim s-a reinfectat cu COVID-19.

„Cunoaștem despre acest caz. La moment nici nu confirm și nici nu infirm. Încă nu deținem un verdict la acest subiect. Procedura e de durată. Agenția Națională pentru Sănătate Publică documentează acest caz. Nu cunoaștem încă dacă e reinfectare sau nu a fost tratat până la capăt atunci când a fost diagnosticat prima dată. Urmează să stabilim”, ne-a declarat Furtună.

Președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim, la sfârşitul lunii martie a fost diagnosticat prima dată cu COVID-19 şi s-a tratat într-un spital din Chișinău.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 27.841 cazuri. Din numărul total, 19.465 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 850 au decedat.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X