Tânărul vinovat de accidentul din centrul Capitalei nu avea permis de conducere. Ce despăgubiri e obligat să achite victimelor

Autor: , in Actualitate / Social / 11 august, 2020, 17:59

Tânărul de 27 de ani care conducea un Audi S8 și care a provocat, în luna mai curent, teribilul acccident din centrul Capitalei, în care au decedat două persoane, și-a aflat sentinta. Bărbatul a fost condamnat la șase ani si opt luni de închisoare. De asemenea, este obligat să achite despăgubiri.

Tânărul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 6 ani și 8 luni. Verdictul a fost dictat astăzi după ce Procuratura municipiului Chișinău i-a demonstrat vinovăția pentru ”încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane”.

De asemenea, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. În plus, instanța l-a obligat să achite în contul părților vătămate un prejudiciu moral și material în sumă totală de 775 mii lei, iar încă 18 mii de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli judiciare.

De asemenea, s-a constatat că tânărul nu deținea permis de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova, însă avea unul emis de autoritățile din Italia. Doar că, la etapa urmăririi penale a fost descoperit că este unul falsificat. Tânărul de 27 de ani a negat că permisul său de conducere ar fi unul fals, spunând că l-a obținut când a împlinit 18 ani.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai 2020 când inculpatul, la volanul unui Audi, a intrat pe roșu în intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală, tamponând din viteză un taxi, după care din inerție a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar la culoarea roșie a semaforului.

În rezultatul impactului șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme.

Imediat după accident, șoferul din Audi a fost reținut, iar ulterior arestat, până în prezent aflându-se în custodia statului.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X