Foto simbol. Sursa: parlament.md

Deși în cadrul discuțiilor avute marți, 11 august, între fracțiunile PD, PSRM, PAS și Platforma DA, s-a ajuns la un consens privind necesitatea identificării de măsuri urgente în domeniile agriculturii, sănătății, învățământului și legislației electorale, opoziția și majoritatea parlamentară au viziuni diferite privind modul în care va fi convocată ședința Parlamentului la care se vor lua decizii privind măsurile din domeniile enunțate mai sus.

„Există divergențe de opinii. Opinia noastră e că trebuie să convocăm de urgență o ședință extraodinară a Parlamentului. Lucrul ăsta trebuei să se întâmple în cel târziu șapte zile, timp suficient pentru toți cei care doresc să vină cu soluții și să aprobăm decizii care vin în ajutorul agricultorilor. Coaliția de guvernare are altă abordare – ei opineză că mai întâi trebuei să identificăm soluții, apoi să stabilim data convocării ședinței extraordinare”, a declarat președintele fracțiunii PAS.

Potrivit lui Igor Grosu, discuțiile dintre cele patru fracțiuni vor continua astăzi de la ora 14.

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a specificat că la acea oră vor începe audieri ale unor miniștri și reprezentanți ai unor instituții pentru a identifica măsuri în sprijinul agricultorilor. Potrivit lui Slusari, măsurile pot fi luate doar în Parlament, însă, în același timp, pot fi propuse doar de Guvern.

„Nu vom accepta tărăgănarea”, a adăugat Slusari, menționând că dacă opoziția va constata că reprezentanții PSRM-PD vor tărăgăna discuțiile și adoptarea de măsuri, opozanții vor continua să adune semnături în încercarea de a convoca o ședință extraordinară a Parlamenului.

Declarațiile lui Igor Grosu (PAS):

Declarațiile lui Alexandru Slusari (Platforma DA):

Precizăm că despre lipsa de consens despre când ar trebui să fie convocată ședința Parlamentului a vorbit și democratul Dumitru Diacov. Potrivit democratului, PD și PSRM sunt de acord ca măsurile și propunerile să fie coordonate mai întâi cu instituțiile din domeniu, apoi propuse Parlamentului spre votare.

Citește și: (VIDEO) PD, PSRM, PAS și Platforma DA au creat două grupuri de lucru care vor propune soluții în agricultură și învățământ

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here