foto simbol

Reprezentanții fracțiunilor parlamentare ale PDM, PSRM, PAS și a Platformei DA au avut o primă rundă de discuții marți, 11 august, la Parlament. În cadrul unei conferințe de presă, democratul Dumitru Diacov a anunțat că discuțiile au fost „fierbinți” și s-au soldat cu înțelegerea de a crea două grupuri de lucru.

Primul va fi condus de democratul Nicolae Ciubuc și se va axa pe identificarea și propunerea de măsuri pentru criza din agricultură.

Al doilea, condus de democrata Monica Babuc, va veni cu măsuri pentru domeniul educației în condițiile pandemiei COVID-19.

Potrivit lui Diacov, măsurile identificate în cadrul acestor grupuri de lucru vor fi coordonate cu instituțiile statului din domeniu.

„A fost un schimb de păreri destul de fierbinte. Am vorbit despre situația în agricultură, COVID-19, măsurile din sistemul de învățământ. Ne bucurăm că am constatat că toate fracțiunile parlamentare au fost active în acest dialog”, a declarat Dumitru Diacov.

Potrivit lui, după ce cele două grupuri își vor definitiza lucrul, se va veni cu inițiativa de convocare a unei ședințe a Parlamentului.

„Aici a fost discuții aprinse. Colegii din opoziție vor convocarea ședinței într-un timp record, dar noi considerăm că proiectul propus de acete grupuri de lucru, care va fi coordonat cu instituțiile din domeniu, va fi propus, apoi prin Biroul Permanent al Parlamentului vom convoca o ședință plenară”, a mai spus Diacov.

Amintim că discuțiile în format larg – PD-PSRM-PAS-Platforma DA – au loc la inițiativa fracțiunii democraților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here