Conceptul de modernizare a Pieței Centrale, votat de Consiliul Municipal Chișinău

Autor: , in Social / 12 august, 2020, 13:08

Conceptul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală” din Chișinău a fost votat marți de către majoritatea consilierilor municipali aflaţi în sală. Potrivit primarului Ion Ceban, aceste e un proiect important pentru municipalitate.

„Ne propunem ca piața să fie modernizată în maximum 2 ani, pe segmente, astfel ca în centrul orașului să avem o zonă de comerț modernă, ce va genera profit și va corespunde tuturor normelor sanitare”, afirmă edilul.

Potrivit municipalității, conceptul de modernizare a Piaței Centrale propune o abordare complexă de îmbunătățire a infrastructurii zonei de comerț.

Conceptul de modernizare a Pieței Centrale include lucrări ce vor fi realizate etapizat, pe următoarele sectoare: cel de fructe, legume, meșteșugăresc, angro și rădăcinoase.

Înainte de a schimba aspectul sectoarelor, vor fi efectuate lucrări inginerești pentru asigurarea cu veceuri şi locuri pentru spălarea mâinilor, dar şi amenajarea punctului medical.

În contextul modernizării pieței se prevede amenajarea parcărilor pentru vizitatori, în adiacentul spațiului de comerț (pe străzile Tighina şi Armenească); reamenajarea Pieței avicole din str. Cărbunari 9; amenajarea filialelor în toate sectoarele capitalei.

Urmează etapa de licitație pentru organizarea lucrărilor de proiectare așa cum se prevede modernizarea infrastructurii în piață. Nemijlocit, lucrările de proiectare vor dura două luni. Lucrările de modernizare ar urma să fie lansate în toamnă pentru prima etapă.

Costurile de proiectare pot fi asigurate din banii municipali sau prin creditare și implicare agenților economici, care activează în piață și au ca proprietate privată terenuri și spații în piață.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X