Spania se află într-o situaţie „critică”, potrivit specialiştilor, cu cele mai mari cifre de infectări din Europa de Vest. Spania a comunicat luni, 10 august, o medie de 4.923 de cazuri noi zilnice, în ultimele şapte zile, mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia, la un loc, conform unui calcul făcut de AFP din surse oficiale.

Cu 323.000 de cazuri, Spania este prima din Europa de Vest, a unsprezecea din lume şi este cu mult înaintea vecinilor, cu 108 cazuri la 100.000 de locuitori, faţă de 28 în Franţa, 18 în Regatul Unit, 13 în Germania şi 8 în Italia, noteaza lefigaro.fr, citat de Mediafax.

Atât de mult, încât tot mai multe ţări europene impun carantină persoanelor care se întorc din Spania. In acest sens, Germenia şi-a extins, marţi, avertismentele împotriva călătoriilor turistice în Spania, clasificând Madridul şi Ţara Bascilor ca zone de risc.

„Este o situaţie critică, suntem în punctul în care lucrurile se pot ameliora sau se pot înrăutăţi (…) inseamna să facem tot ce putem şi să încercăm să reducem focarele pentru ca situaţia să nu se agraveze”, a declarat Salvador Macip, profesor de ştiinţe ale sănătăţii la Open University din Barcelona, pentru AFP.

Spania a cunoscut mai mult de 500 de focare de contagiune încă din primul val şi se confruntă, de asemenea, cu transmiterea comunitară.

Această transmitere „nu este perfect controlată, dar se diminuează treptat”, a declarat, luni, şeful epidemiolog al Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon. Guvernul spaniol se apară şi spune că numărul cazurilor cresc odată cu înmulţirea testelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here