Gazoductul Iași–Chişinău va fi inaugurat de Ziua Independenței

Autor: , in Social / 12 august, 2020, 17:18

Gazoductul Iași-Chișinău va fi lansat la 27 august, de Ziua Independenței a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Ion Chicu la începutul ședinței Guvernului de miercuri, 12 august.

„Avem un motiv de bucurie”, a prezizat prim-ministrul.

„A fost dat în exploatare un obiectiv al infrastructurii energetice care va consolida foarte mult independența Republicii Moldova. Este vorba despre gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, o alternativă reală de aprobizionare cu gaze naturale a țării noastre în diferite circumstanțe”, a spus oficialul.

„Un asemenea obiectiv merită un eveniment frumos de dare în exploatare, de lansare în funcțiune și cu această ocazie vreau să vă anunț că am remis în adresa prim-ministrului României, Ludovic Orban, o invitație de a participa la acest eveniment pentru a-i reda acea importanță națională acestui obiectiv”, a mai spus Ion Chicu.

Amintim că, săptămâna trecută, premierul român Ludovic Orban a declarat că gazoductul Ungheni–Chişinău este finalizat, iar o dată cu finalizarea acestei investiţii există posibilitatea furnizării gazelor naturale care provin din România în Republica Moldova.

Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de Transgaz, România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X