Foto simbol: protv.ro

În UTA Găgăuzia urmează să fie deschisă o secție suplimentară pentru tratarea copiilor infectați cu COVID-19, unde vor fi 20 de paturi și o secție pentru Terapie intensivă, dotată cu 6 paturi pentru pacienți gravi și extrem de gravi, din UTA Găgăuzia și Taraclia.

Aceste acțiuni au fost discutate în cadrul unei vizite de lucru a conducerii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a avut loc în instituțiile medicale din UTA Găgăuzia, pentru a evalua măsurile de răspuns la COVID-19 în regiune. La moment, copiii fiind internați în instituțiile medicale din Chișinău.

Totodată, profesorul Victor Cojocaru a realizat o instruire privind tratamentul cazurilor severe COVID-19 pentru medicii și asistentele medicale care activează în cadrul secțiilor de reanimare și terapie intensivă și boli infecțioase în cadrul spitalelor din Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești, iar după instruire a vizitat pacienții din secția de reanimare și terapie intensivă a spitalului din Comrat.

În cadrul instruirii au fost abordate:

– analiza cazurilor clinice reale din cadrul serviciului de reanimare și terapie intensivă pentru auditul colegial al procedeelor aplicate

-interpretarea datelor de laborator și semnelor clinice în funcție de vârstă, comorbidități și starea pacientului.

Menționăm că, în total, în UTA Găgăuzia au fost confirmate 1.731 persoane cu infecția COVID-19, iar la moment, în instituțiile medicale sunt internate 77 persoane confirmate cu noul coronavirus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here