„Numărul persoanelor suspecte la COVID-19, în creștere”. Dumbrăveanu anunță că a fost majorat numărul paturilor la Centrul de la Moldexpo

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 12 august, 2020, 16:26

Numărul persoanelor internate la Centrul COVID-19 de la Moldexpo este în creștere. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, precizând că doar în ultimele 24 de ore au fost internate 128 persoane cu suspecție la noul coronavirus.

Dumbrăveanu a precizat că a fost majorat numărul paturilor pentru pacienții suspecți care sunt internați la Centrul COVID-19 de la Moldexpo.

„Zona verde a fost extinsă cu 50 paturi. Am efectuat astăzi o vizită la Centru, pentru a evalua situația la moment și nivelul de pregătire a zonei verzi, pentru a interna pacienții”, a precizat șefa de la Sănătate.

Totodată, Dumbrăveanu a precizat că va fi suplimentat și numărul lucrătorilor medicali, care vor fi detașați din cadrul instituțiilor medico-sanitare municipale.

„La moment activează 98 de lucrători medicali, repartizați pe ture. Începând cu 10 aprilie, când a fost inițiată activitatea Centrului Covid 19, au fost internați peste 7.600 de pacienți”, a adăugat Dumbrăveanu.

În final, Dumbrăveanu a îndemnat oamenii să respecte măsurile de protecție, să evite locurile aglomerate, piscinele și vacanțele.

„Medicii lucrează până la epuizare, fără răgaz, de la începutul pandemiei. Ajutați-ne să salvăm vieți. Aveți grijă de sănătate”, a conchis șefa de la Sănătate.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 28.223 cazuri. Până la ziua de azi, s-au tratat 19.740 persoane, iar 857 au decedat.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X