PAS anunță organizarea unui protest la Chișinău. Maia Sandu: Guvernarea ignoră durerile oamenilor, spunând că totul e bine și frumos (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 august, 2020, 17:32

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță organizarea unui protest duminică, 16 august, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu, menționând că formațiunea își asumă angajamentul să respecte regulile de distanțare socială și să poarte măști.

„În aceste săptămâni am semnalat mai multe probleme grave cu care se confruntă cetățenii. Am vorbit despre criza din agricultură, provocată de secetă și alte calamități naturale, dar și de criza COVID-19, despre pierderile enorme pe care le suportă oamenii de afaceri cu suprafețe mai mari sau mici. Am solicitat de la autorități acțiuni responsabile. Am solicitat să se aloce resurse pentru a fi recuperate pierderile. Am văzut însă o atitudine plină de nepăsare și aroganță din partea autorităților”, a declarat Maia Sandu.

Lidera PAS a vorbit și despre dialogul în formatul PDM-PSRM-PAS-Platforma DA care a avut loc marți, 11 august.

„În sfârșit am reușit să obținem niște discuții la Parlament, unde să se discute soluții concrete și să se identifice soluții. Am vorbit despre pierderile mari din economie, provocate de criza sanitară și de lipsa responsabilității guvernanților. Foarte puțiini agenți economici au fost ajutați, cei mai mulți au fost lăsați în voia sorții. Vedem mai multe probleme economice. Am vorbit despre faptul că Igor Dodon vrea să-și subordoneze justiția, despre oamenii corupți pe care îi numește în funcții înalte în sistemul judecătoresc. Am vorbit despre problemele diasporei. Suntem în luna august, concetățenii vor să revină acasă. Revenirea lor este îngreunată de faptul că autoritățile administrează foarte prost criza sanitară. Mai mult, îi impun și pe cei care vin din țări cu număr scăzut de infectări, să stea în carantină”, a menționat lidera PAS.

Maia Sandu a anunțat că PAS va organiza un protest în ziua de 16 august, la ora 11:00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

„Din motiv că guvernarea ignoră durerile oamenilor și se face că nu le observă și ne spune că totul e bine și frumos, din acest motiv, noi, cei de la PAS organizăm un protest și îi chemăm pe toți cei care au ceva a-i spună acestei guvernări, care vor să-și apere drepturile și să ceară de la această guvernare responsabilitate și respect față de nevoile și durerile poporului să ni se alăture”, a conchis Maia Sandu.

Maia Sandu a precizat că PAS își asumă angajamentul să fie foarte atenți, să respecte toate regulile de distanțare fizică și să poarte măști.

„Această situație nu poate să ne împiedice să venim și să-i spunem Guvernului lui Dodon tot ce credem despre el, acestui Guvern și acestui președinte care mănâncă banii publici și care este o piedică în calea rezolvării problemelor cetățenilor”, a conchis Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • După ce i-ați făcut „gospodari„ pe „socialiști„ , ei nu mai au frică de voi. Declarațiile deja n-au valoare. Voi nu aveți capacitatea de a asculta sfaturile susținătorilor. Nici nu vă trece prin cap, ce surprize vă pregătește dodon uzurpatorul pentru alegeri. Nu-l mai sperie avertismentul tău, Maia. Doar cu furcile îi puteți da jos din fotoliile moi. În caz contrar, ne așteaptă Belarusul.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X