foto simbol

Partidul Acțiune și Solidaritate cere Guvernului să elimine cerința de autoizolare timp de 14 zile pentru cei care vin din țări cu rate mici de infectare.

„Pandemia a separat și mai mult familiile noastre deja împrăștiate în toată lumea. Copii, părinți, frați și surori nu s-au văzut cu lunile din cauza restricțiilor de călătorie, iar acum ei nu se pot vedea din cauza iresponsabilității și deciziilor proaste ale Guvernului.

Guvernele altor țări au reușit să reducă numărul de îmbolnăviri și au permis mișcarea liberă a oamenilor în țări unde rata de infectare este joasă. Guvernul lui Dodon nici nu a reușit să reducă numărul de infectări, astfel plasând Moldova în lista țărilor pentru care se aplică restricții și carantină, dar nici nu permite cetățenilor proprii care vin din țări din lista verde să revină acasă fără a sta în autoizolare”, se arată într-un mesaj publicat în această dimineața de lidera formațiunii, Maia Sandu.

„Cine își poate permite să vina în Moldova și să stea în autoizolare timp de 14 zile, iar apoi să revină în țara de origine și să mai stea acolo în izolare încă două săptămâni?

Le amintim lui Dodon și Guvernului lui de buzunar că sunt la conducere ca să se gândească la oameni și cerem să fie luate decizii potrivite pentru oamenii și familiile acestei țări!”, a mai scris fosta șefă a Guvernului.

Politiciana îndeamnă oamenii să semneze o petiție online în acest sens.

Amintim că această solicitare a fost făcută de PAS și anterior, fiind vociferată de deputata Galina Sajin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here