Banca Națională a Moldovei (BNM) a venit cu o reacție la sechestrul pus, prin decizia instanței de judecată, pe bunuri în valoare 1,9 miliarde de lei ale Victoriabank, figurantă în dosarul vizând frauda bancară. BNM a salutat deschiderea administrației băncii comerciale de a conlucra cu organele de anchetă.

„B.C. „VICTORIABANK” S.A. este parte a procesului amplu de reforme desfășurat în ultimii ani în sectorul bancar, prin care și-a îmbunătățit activitatea la mai multe capitole strategice: transparentizarea acționariatului, guvernanța corporativă, conformarea normelor prudențiale, gestionarea riscurilor etc. Această evoluție a fost un semnal important pentru investitori cu renume internațional, între care „Banca Transilvania” S.A., fapt apreciat și susținut de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al BNM.

„În contextul acțiunilor recente ale organelor de anchetă, Banca Națională a Moldovei salută deschiderea conducerii B.C. „VICTORIABANK” S.A. de a conlucra cu acestea”, se mai arată în comunicat.

BNM susține că monitorizează continuu situația din sectorul bancar al Republicii Moldova.

Amintim că la demersul Procuraturii Anticorupție, instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale Victoriabank – figurantă în dosarul vizând frauda bancară. Informația a fost comunicată de Procuratura Generală, care a evitat însă să dea numele instituției financiare. Victoriabank s-a arătat surprinsă de decizie, însă s-a declarat deschisă spre colaborare.

Citește și: Sechestru de 1,9 miliarde de lei la Victoriabank. Reacția băncii

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here