Conducerea Republicii Moldova va expedia Federației Ruse un demers în scopul obținerii vaccinului împotriva noului coronavirus, despre crearea căruia a anunțat recent președintele rus, Vladimir Putin. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, care a avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova.

„Am discutat despre vaccinul contra coronavirusului, despre crearea căruia Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent. Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat”, a scris Dodon pe Facebook.

„Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre statele noastre.

Am apreciat înalt rezultatele negocierilor recente de la Moscova cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, Reprezentant Special al Președintelui FR pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova. În special, cele ce se referă la reluarea negocierilor pentru acordarea creditului rus în mărime de 200 milioane de euro și oferirea din partea Federației Ruse a unui ajutor umanitar fermierilor noștri, afectați de secetă”, a mai scris șeful statului.

Vezi și: „Fiica mea s-a vaccinat”. Putin a anunțat că Rusia a aprobat pentru folosire primul vaccin pentru COVID-19 din lume

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here