(FOTO) Diacov scoate o poză din arhivă cu Lukașenko: A fost în 2016. Le-am spus președinților că țările noastre au două probleme

Autor: , in Politic / 13 august, 2020, 21:29

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a scos din arhivă o fotografie spunând că a fost făcută în anul 2016, în timp ce raporta două probleme cu care se confruntă Republica Moldova și Belarus.

„A fost în 2016. Le spuneam președinților R. Moldova și Belarus că țările noastre au două mari probleme – belarușii au multă ordine, iar moldovenii au foarte multă democrație. Toată lumea râdea. Despre realizările noastre „democratice”, vom vorbi altă dată. Astăzi aș dori să exprim câteva gânduri despre rezultatele „ordinii” din Belarus. Oamenii s-au săturat de o astfel de „ordine” de 26 de ani al lui Alexandr Grigorievici… În calitate de absolvent al Universității de Stat din Belarus și copreședinte alC comisiei de lucru pentru Belarus al Adunării Parlamentare Euronest, sper sincer să se instaureze pacea și liniștea în această țară. Și îmi pare că există o singură soluție pentru aceasta: dialogul și compromisul”, a scris Diacov sa pe pagina de Facebook.

Democratul Dumitru Diacov sugerează că este nevoie urgent de un acord de pace.

„Poate e posibil ca Valerii Țepkalo să fie numit prim-ministru, iar Svetlana Tihanovskaia – ministru? Și eliminați tehnica militară și OMON-ul din orașele pașnice din Belarus”, a conchis Diacov.

Vezi și: Lukaşenko ar fi părăsit în secret Minskul şi s-ar fi deplasat la Moscova. Peskov: Cu Putin nu se va întâlni

Protestatarii au ieşit miercuri seara pe străzile din Belarus pentru a patra noapte consecutiv pentru a demonstra împotriva a ceea ce consideră că a fost fraudarea alegerilor la scrutinul prezidenţial desfăşurat duminică.

Rezultatele oficiale l-au dat drept câştigător, cu 80%, pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko.

Protestatarii au cerut ca Lukaşenko să demisioneze, scandând „Pleacă!”. Aceştia îl acuză pe preşedinte de fraudarea alegerilor pentru a obţine un al şaselea mandat consecutiv.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X