Coronavirusul a mai făcut o victimă în rândul lucrătorilor medicali din Republica Moldova. De această dată a pierdut lupta cu boala șeful secției Terapie a Spitalului Raional Anenii Noi, Mihail Preotesa, în vârstă de 65 de ani.

UPDATE: Ministerul Sănătății anunță decesul medicului Mihail Preotesa, şeful Secţiei Terapie Generală a Spitalului Raional Anenii Noi, în vârstă de 65 ani. Acesta a fost internat la data de 6 august la Spitalul Clinic Republican. În momentul decesului, acesta era infectat cu COVID-19, dar decesul nu a survenit din cauza infecției. La solicitarea familiei, cauza decesului nu poate fi divulgată.

Știrea inițială:

Informația despre decesul angajatului medical a fost confirmată pentru Cotidianul.md de către directorul spitalului, Nicolai Usatîi.

„Mihail Preotesa a decedat din cauza complicațiilor COVID-19. Inițial a fost internat la Spitalul Raional Anenii Noi. Atunci când nivelul saturației a scăzut, iar starea acestuia s-a înrăutățit, a fost transferat la Spitalul Republican din Chișinău. Suferea de mai multe boli”, a precizat directorul Spitalului Raional Anenii Noi, Nicolai Usatîi.

De asemenea, și soția medicului a fost diagnosticată cu COVID-19. Până ieri, 12 august, aceasta a fost internată în spital.

Anterior, soția medicului a postat pe pagina sa de Facebook, spunând că trec printr-un adevărat calvar.

„Familia noastră, Preotesa Mihail și Ana, trecem printr-un calvar adevărat care se numește COVID-19, cu febră, tuse, pneumonii bilaterale, pleorizie. Soțul în prezent se află în terapia intensivă -1 Spitalul Clinic Republican. Numai datorită medicilor din prima linie sec. COVID SR Anenii Noi – Steţenco Dmitrii, Caragia Eugeniu, Poiana Elena am putut să depășesc acest calvar (…) Și nu în ultimul rând vreau să mulțumesc directorului IMSP SR Anenii Noi dom. Nicolai Usatii pentru ajutor acordat.”, a scris Ana Preotesa.

Astfel, 31 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19 în R. Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here