MSMPS precizează: Certificatele medicale (F-027) se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi

Autor: , in Actualitate / Social / 14 august, 2020, 20:59

Pentru admiterea în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial, este necesară examinarea medicală cu scop profilactic ale copiilor și trebuie făcută până la data de 20 august, a anunțat Ministerul Sănătății la data de 6 august, iar astăzi – 14 august precizează că certificatele medicale (F-027) se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat ordinul „Cu privire la examinările medicale profilactice a copiilor pentru admitere în instituţiile de învățământ preşcolar primar şi gimnazial, inclusiv periodice, în condiţiile pandemiei cu infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19)”.

Ministerul Sănătății precizează că prevederile ordinului respectiv se referă la 2 tipuri de examene medicale:

1. Pentru admiterea (înmatricularea copiilor în instituțiile de învățământ, înmatricularea pentru frecventarea grădiniței, înmatricularea în clasa întâi sau în cazul când este schimbată școala), până la data de 20.08.2020. În cazuri argumentate, perioada de efectuare a examenului medical poate fi prelungită.

2. Pentru controlul profilactic periodic a copiilor sănătoși la vârste standarde, care se efectuează programat pe parcursul anului.

Scopul aprobării ordinului este de a simplifica procedura efectuării examinărilor medicale profilactice menționate la copii, inclusiv excluderii supraaglomerării în cadrul instituțiilor medicale.

În acest context, Ministerul Sănătății menționează că nu este necesar examenul medical și prezentarea certificatului (F-027) pentru toți copiii și elevii, odată cu începerea procesului educațional de la 1 septembrie 2020.

Vezi și: Examinările medicale se vor efectua până la 20 august pentru ca copiii să fie admiși în instituțiile de învățământ. Programarea prealabilă, obligatorie (DOC)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X