Putin le-a oferit americanilor vaccinul anti-COVID, dar SUA îl refuză: Nici în ruptul capului

Autor: , in COVID-19 / Externe / 14 august, 2020, 20:43

Oficialii ruşi au anunțat că oferă Statelor Unite „cooperare fără precedent” pentru a accelera accesul la vaccinuri şi tratamente Covid-19 eficiente. În replică, SUA a refuzat această ofertă, spunând că „nu este deschisă progreselor medicale” făcute în Rusia.

„Există un sentiment general de neîncredere față de Rusia din partea americană și credem că tehnologiile – inclusiv vaccinul, testarea și tratamentele – nu sunt adoptate în SUA din cauza acestei neîncredere”, a declarat pentru CNN un înalt oficial rus.

Purtătoare de cuvânt a preşedintelui american, Kayleigh McEnany, a declarat că Donald Trump a fost informat despre noul vaccin rusesc. Ea a spus că vaccinurile americane trec prin faza 3 de testare „riguroasă” de standarde înalte.

Neîncrederea este cuvântul de ordine în rândul comunității științifice, după ce Rusia a anunțat că are primul vaccin anti-COVID. O premieră pe care mulți o pun la îndoială, din moment ce nu există nici o dovadă că Moscova a parcurs toate etapele cerute pentru dezvoltarea serului. Se știu foarte puține despre vaccinul botezat Sputnik, iar grupul scepticilor este condus de Anthony Fauci, cel mai important expert american în domeniu. La polul opus se situează controversatul președinte din Filipine. Rodrigo Duterte vrea să fie primul din țara sa care testează vaccinul rușilor, scrie Digi24.

„Să ai un vaccin și să dovedești că acel vaccin este sigur și eficient sunt două lucruri diferite. Sper că rușii au demonstrat fără dubii că vaccinul este sigur și eficient. Am serioase îndoieli că s-a întâmplat așa, dar cred că asta trebuie să înțeleagă oamenii atunci când aud anunțuri venite din partea chinezilor sau rușilor cum că aceștia au un vaccin și se întreabă apoi de ce americanii nu fac același lucru. Ei bine, fiindcă în această țară avem un mod de a face lucrurile astfel încât să ne pese de siguranță și eficiență”, a precizat epidemiologul Anthony Fauci.

Vezi și: COVID-19. Dodon susţine că sute de cetăţeni vor să se vaccineze: Îi place cuiva sau nu, dar îl felicit pe Putin

Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a precizat că „nicio pandemie sau situație de urgență nu poate servi drept motiv sau scuză pentru a adminstra vaccinuri care nu corespund unor rigori stricte internaționale și nu au trecut absolut toate procedurile de certificare”.

Vezi și: (DOC) Nemerenco, despre vaccinul anti-Covid-19 înregistrat de Rusia: Cum funcționează, eficacitatea imunologică și reacțiile adverse

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X