Reabilitarea străzii Albișoara din Capitală va costa 120 de milioane de lei. Explicația oferită de Ceban

Autor: , in Social / 14 august, 2020, 16:27

Lucrările de reabilitare a străzii Albișoara din Chișinău se ridică la 120 de milioane de lei. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, nu se repară doar strada.

„Suma este ridicată pentru că nu se repară doar strada, dar sunt făcute și lucrări de captare a apelor pluviale, lucrări pentru renovarea iluminatului public și amenajare a albiei râului Bâc”, este explicația oferită de Ceban.

Totodată, referitor la resursele financiare, Ceban susține că 65 de milioane de lei vin din cadrul proiectului național Drumuri bune, restul sunt bani alocați din bugetul municipal.

Primarul dă asigurări că lucrările se desfășoară în termenii programați.

„Nu există posibilitate de a se lucra pe timpul nopții. Locatarii din blocurile de pe strada Albișoara nu au permis executarea lucrărilor în timpul nopții din cauza zgomotului. Sper ca peste două săptămâni să reluăm traficul pe această stradă”, a conchis Ceban.

La mijlocul lunii iulie, pe strada Albișoara din Chișinău au început lucrările de reabilitare a rețelelor de apeduct (cu o lungime de 1020 de metri liniari și un diametru de 500 mm) în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Petru Rareș.

Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara mai prevede: amenajarea trotuarelor și a rețelei de iluminat public stradal (cu suplinirea corpurilor de iluminat, în special la poduri și intersecții); curățarea gurilor de captare a apelor pluviale; scoaterea obiectivelor de reclamă exterioară, pentru a permite executarea lucrărilor de reparație.

Reabilitarea stratului de asfalt pe strada Albișoara presupune lucrări pe o suprafață de 90 mii metri pătrați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X