Vladimir Andronachi părăsește fracțiunea Partidului Democrat: Voi reveni când va pleca Pavel Filip

Autor: , in Actualitate / Politic / 14 august, 2020, 10:47

Deputatul democrat, Vladimir Andronachi, anunță într-un comunicat de presă că părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament, dar că rămâne în Partidul Democrat, iar în Parlament rămâne în calitate de deputat neafiliat. Acesta îl învinuiește pe președintele formațiunii, Pavel Filip, de faptul că partidul a ajuns să nu mai conteze, iar vocile din interior nu sunt ascultate.

„Astăzi, cu regret, declar că părăsesc fracțiunea Partidului Democrat. Este o decizie asumată și determinată de lipsa unui proces democratic și deschis în cadrul fracțiunii și a partidului. Mi-am dedicat o mare parte din viața activă, timp, efort și abnegație Partidului Democrat, pentru ca la ziua de azi să fiu marginalizat și lipsit de posibilitatea de a-mi expune opinia și de a contribui constructiv la identificarea celor mai bune soluții pentru cetățeni și țara noastră în diverse domenii”, a anunțat Andronachi.

„Totodată, declar că eu nu părăsesc Partidul Democrat. Nu sunt transfug și nici trădător. Partidul Democrat este unicul partid politic în care m-am regăsit cu viziunea și experiența profesională, fiind ghidat de convingerea că poziționarea, valorile și viziunile promovate de Partidul Democrat sunt oneste și cele mai potrivite pentru dezvoltarea Republicii Moldova spre binele cetățenilor săi”, a precizat Vladimir Andronachi.

În declarația sa, Andronachi l-a criticat pe liderul PDM, Pavel Filip.

„Partidul Democrat tot timpul a fost forul unde erau ascultate toate vocile, iar deciziile erau adoptate în mod colectiv. Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a Partidului Democrat reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului și acționează exclusiv în interese proprii și subiective. Din cauza lui Pavel Filip, Partidul Democrat care avea cel mai mare număr de primari și era a doua cea mai mare fracțiune parlamentară, a ajuns să nu conteze nici în țară și nici în parlament.

Eu nu plec din Partidul Democrat, pentru că asta este casa și familia mea. Eu cred în Partidul Democrat, dar nu cu Pavel Filip în calitate de Președinte de partid. Sunt gata să revin în fracțiunea Partidului Democrat și să contribui la dezvoltarea formațiunii din prima zi când Pavel Filip și micro echipa sa nu va mai fi în partid sau la cârma acestuia”, a argumentat Andronachi.

Totodată, Vladimir Andronachi a precizat că va rămâne în Parlament în calitate de deputat neafiliat.

„În partea ce ține de activitatea parlamentară, voi continua să contribui cu cele mai bune idei, soluții și cunoștințe pentru Republica Moldova din calitatea de deputat neafiliat. Nu intenționez și nu doresc să ader la nicio altă fracțiune sau grup parlamentar. Folosesc această ocazie pentru a reitera suportul meu pentru Guvernul condus de dl Ion Chicu, precum și a majorității parlamentare actuale”, a conchis Andronachi.

Vezi și: Filip dezvăluie numele a 2 deputați care ar putea părăsi PDM și adera la PSRM: Nu încerc să țin pe cineva

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X