ANTA, despre cazul moldovenilor care urmau să ajungă în Italia, dar după 5 zile de mers cu autocarul au fost nevoiți să se întoarcă acasă

Autor: , in Actualitate / Social / 17 august, 2020, 18:07

Mai mulți moldoveni s-au pornit spre Italia, dar susțin că au rămas blocați în Ucraina, după cinci zile de mers cu autocarul. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a precizat că autocarul este înregistrat în România.

ANTA a menționat că la punctul de traversare a frontierei Leușeni, autocarului nu i s-a permis trecerea și din acest motiv șoferul a schimbat traseul, efectuând cursa prin teritoriul Ucrainei, iar ajuns la frontiera cu Ungaria a fost stopat și întors din cursă.

Astfel, astăzi, 17 august, inspectorii Agenției, în comun cu reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au inițiat controlul în trafic a mijlocului de transport antrenat în cursa nominalizată, în scopul verificării actelor permisive obligatorii și a echipajului antrenat în procesul de transportare a persoanelor.

Ca urmare a verificării unității de transport în punctul de trecere a frontierei de stat Criva, inspectorii Agenției au constatat că echipajul antrenat în operațiunea de transport rutier de persoane prin servicii ocazionale în trafic internațional, operată cu încălcarea prevederilor Acordului INTERBUS, nu dispunea de actele permisive obligatorii la bordul autocarului.

„Prin urmare, șoferul a fost sancționat în baza art. 197 alin. (2) al Codului Contravențional pentru efectuarea transportului ilicit de persoane în trafic internațional, fiind aplicată amendă în mărime de 200 unități convenționale (10.000 de lei), cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe un termen de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare”, a anunțat ANTA.

Totodată, Agenția a menționat că a citat legal operatorul de transport rutier care a organizat această cursă, pentru a fi sancționat în calitate de persoană juridică în baza aceluiași articol.

De asemenea, Agenția susține că va sesiza Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor din România în vederea întreprinderii măsurilor de rigoare față de operatorul de transport pentru care a fost eliberat carnetul INTERBUS și care a admis îmbarcarea cetățenilor Republicii Moldova contrar legislației internaționale în domeniul transportului rutier de persoane.

Imaginile publicate anterior de moldovenii rămași blocați în Ucraina au fost făcute publice de către deputata Platformei DA, Arina Spătaru:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X