Șeful IGP: Declar război șoferilor care aleg să urce băuți la volan sau să nu respecte limita de viteză

Autor: , in Actualitate / Social / 18 august, 2020, 09:43

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, declară război, în continuare, șoferilor care aleg să urce băuți la volan sau să nu respecte limita de viteză.

După mai multe accidente tragice de săptămâna trecută, Sergiu Paiu a făcut apel la responsabilitate maximă din partea șoferilor și a intensificat filtrele de control în trafic.

„Vin cu o veste îmbucurătoare: avem rezultate. Acestea, însă, sunt mult prea mici în raport cu așteptările mele. De aceea nu mă opresc aici. Le declar, în continuare, război celor care aleg să urce băuți la volan sau decid să nu respecte limita de viteză. Voi aduce la conștiința fiecărui participant la trafic că viața are prioritate”, a anunțat șeful IGP, Sergiu Paiu.

Totodată, Paiu solicită implicarea cetățenilor în lupta cu șoferii nedisciplinați.

„Pentru un rezultat scontat, am nevoie de implicarea voastră, a fiecăruia dintre voi. Ajutați-ne să-i responsabilizăm. Dacă observați un comportament deviant în trafic sau vreun caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate, apelați 112. Cu efort comun, vom evita tragediile la volan și vom salva vieți omenești”, este îndemnul șefului IGP.

Doar în ultimele două zile de odihnă, peste 400 de șoferi au fost depistați de ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) că au depășit limita de viteză admisă pe segmentul de drum.

162 de șoferi conduceau mașinile cu încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor, peste 110 de conducători auto nu au respectat indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere.

17 conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii deoarece au fost depistați în stare de ebrietate, iar alții 4 au refuzat să treacă testul alcoolscopic. În toate cazurile, șoferii au rămas fără permisul de conducere până la decizia instanței de judecată.

În aceste două zile, au avut loc 13 accidente rutiere grave, soldate cu 16 persoane traumatizate.

INSP anunță că va intensifica patrularea pe întreg teritoriul republicii, întru descurajarea și prevenirea conducerii în stare de ebrietate la volan și deplasării cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

Un grav accident rutier s-a produs joi, 13 august, pe traseul Chișinău-Căușeni, în apropierea orașului Anenii Noi, soldat cu un deces și doi răniți.

La acest subiect: Accident la Anenii Noi: Șoferul a decedat pe loc, iar doi pasageri au fost transportați la spital

Tragedia de la Anenii Noi: Fratele și logodnica șoferului tot au murit în accident, toamna trecută

Fondatoarea Zâmbărele, după accidentul de la Anenii Noi: O fetiță a rămas fără tată. Să fiți fericiți în ceruri, deși aveați un viitor frumos pe pământ. Soarta a avut alte planuri (FOTO)

În urma accidentului care s-a produs pe traseul Chișinău – Ștefan Vodă, între satele Răscăieți și Slobozia, în dimineața zilei de 9 august, 13 persoane au ajuns la spital, 3 fiind în stare gravă.

Accident la Ștefan-Vodă: Un șofer era beat. 11 persoane au fost transportate la spital, 3 fiind în stare gravă (FOTO)

Accidentul de la Ștefan-Vodă: Crește numărul răniților. Șoferul beat, reținut. Medicii, rezervați în privința șanselor de supraviețuire a unui pacient (FOTO)

Ce alcoolemie avea șoferul Audi-ului care ar fi cauzat accidentul de la Ștefan-Vodă, soldat cu 13 răniți, dintre care unul se zbate între viață și moarte

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X