„Serviciu impecabil”. Lukaşenko decorează circa 300 reprezentanți ai forţelor de ordine

Autor: , in Externe / 18 august, 2020, 15:57

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a semnat un decret prin care a decorat circa 300 de reprezentanţi ai forţelor de ordine cu medalii „pentru serviciu impecabil”.

Documentul, care a fost făcut public pe 18 august, a fost semnat pe 13 august, adică în plină criză, când mii se protestatari erau bătuţi crunt de forţele de ordine în stradă la protestele anti-Lukaşenko, după care arestaţi şi maltrataţi în izolatoarele Poliţiei.

De la începutul protestelor din Belarus cel puțin doi oameni au murit. Datele au fost confirmate, inclusiv, de Ministerul belarus al Sănătății. În același timp, peste 7.000 de oameni au fost arestați.

Contestat în ţară şi izolat pe plan extern, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a lăsat deoparte neînţelegerile cu omologul său Vladimir Putin şi încearcă să obţină sprijinul său prin acuzaţii la adresa NATO. Lituania avertizează că un eventual ajutor militar al Moscovei pentru actuala putere de la Minsk ar însemna de fapt o invazie.

Grupul Partidului Popular European, grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi a Democraţilor (S&D), Verzii Europeni, Renew Europe, Conservatorii şi Reformiştii Europeni au semnat o declaraţie comună în care cer ca în Belarus să fie organizate alegeri prezidenţiale noi, să fie eliberaţi deţinuţii politici şi să fie investigate violenţele la adresa protestatarilor paşnici.

Duminică după-amiază a avut loc în Belarus cea mai mare demonstraţie din istoria postsovietică a ţării, sute de mii de persoane adunându-se în Mink precum şi alte oraşe pentru a manifesta împotriva lui Aleksandr Lukaşenko.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Toti dictatorii au grija de cei, in baza carora se mentin la putere. Asa a procedat Plahotniuc, asa procedeaza Dodon.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X