Un an de la moartea misterioasă a lui Luncașu. Procurorii au clasat dosarul în care investigau circumstanțele decesului

Autor: , in Politic / 18 august, 2020, 17:21

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a clasat dosarul morții omului de afaceri Iurii Luncașu, cel care gestiona, prin procură, inclusiv compania offshore care deține în proprietate o clădire impunătoare din Capitală, denumită „Casa Albă” și atribuită fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Informația despre clasarea cauzei penale a fost confirmată pentru ZdG de către șeful PCCOCS, Ion Caracuian.

„Dosarul penal este clasat din motivul că nu au fost stabilite alte persoane implicate în decesul persoanei. Fiind verificate toate versiunile posibile, a rămas o singură versiune, cea a sinuciderii”, a precizat Ion Caracuian. Decizia a fost luată de procurori încă în luna ianuarie 2020, dar nu a fost făcută publică până acum.

Dosarul penal pornit de autorități după moartea omului de afaceri Iurii Luncașu a fost retras de la Procuratura mun. Chișinău după două zile de la inițiere și transmis în gestiunea PCCOCS. Anterior, procurorii de la PCCOCS declarau că sunt investigate mai multe versiuni în cazul morții omului de afaceri și că au fost efectuate mai multe acțiuni.

Informația despre faptul că omul de afaceri Iurii Luncașu, reprezentantul companiei care deține „Casa Albă”, impunătoarea clădire de la poalele parcului Valea Morilor atribuită lui Vladimir Plahotniuc, a decedat în seara zilei de 17 august a apărut în presă duminică dimineața, pe 18 august. Înștiințarea precum că pe traseul R-6, se află o persoană împușcată în regiunea capului a parvenit la Serviciul 112 la ora 20.07. Babin Boris, șoferul lui Iurii Luncașu, ar fi declarat oamenilor legii că la în seara aceleiași zile, la ora 19.00, ar fi fost contactat telefonic de șeful său care i-a cerut să vină la domiciliu și să se deplaseze într-o direcție necunoscută, la aer curat.

Șoferul ar fi mers cu automobilul de serviciu la casa lui Luncașu de unde l-a luat și s-au îndreptat spre traseul R-6 (Ialoveni-Durlești). La un moment dat, Luncașu i-ar fi cerut șoferului să oprească automobilul în câmp și să scrie o scrisoare cu următorul conținut: ,,Căsuța albă am cumpărat în 2017. Am fost investitor”. Ulterior, potrivit declarațiilor șoferului, Iurii Luncașu ar fi ieșit din automobil comunicându-i șoferului că vrea să răsufle aer curat, iar după câteva clipe s-ar fi împușcat în regiunea capului cu propriul pistol.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X