Grecia impune noi restricții în două dintre cele mai populare zone turistice, din cauza creșterii cazurilor de Covid

Autor: , in Externe / 19 august, 2020, 17:46

Grecia a anunțat miercuri că, începând cu data de 21 august, va extinde restricțiile pe insula Mykonos și în regiunea Halkidiki din nordul țării, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19 din ultimele zile.

Măsurile includ interzicerea totală a organizării petrecerilor și spectacolelor, a evenimentelor publice sau private cu mai mult de 9 persoane, dar și purtarea obligatorie a măștilor în spațiile închise și deschise, scrie Digi24.

La restaurante și terase, pot sta cel mult 4 persoane la aceeași masă și 6 dacă fac parte din aceeași familie.

Restricțiile vor intra în vigoare în perioada 21 – 31 august.

Marți, Grecia a înregistrat 269 de cazuri noi de COVID-19, cea mai mare valoare zilnică de la începutul pandemiei și de când țara a înregistrat primul caz, adică pe 26 februarie.

Tot marți, ministrul adjunct al Protecției Civile, Nikos Hardalias, a declarat că, în ciuda creșterii infecțiilor, Grecia a continuat să fie într-o „situație mai bună” în comparație cu alte țări europene. El a mai spus că Grecia ocupă locul 180 în ceea ce privește decesele la un milion de locuitori, menționând că 83% din infecțiile recente au fost cauzate de nerespectarea distanțării sociale.

În baza datele transmise până marți, Grecia a înregistrat un total de 7.472 de infecții cu COVID-19 și 232 de decese.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X