Posibil atac terorist pe autostradă, la Berlin. Un șofer și-a izbit mașina intenționat de alte vehicule și a strigat „Allah Akbar”

Autor: , in Externe / 19 august, 2020, 14:08

Un șofer și-a izbit intenționat mașina de alte vehicule din trafic pe autostradă, în Berlin. Procurorii care se ocupă de caz spun că este vorba de un atac terorist.

Trei persoane au fost rănite grav în momentul în care mașina suspectului a intrat în coliziune puternică cu vehiculele lor pe autostrada A100, marți, în jurul orei locale 19:00. Martorii oculari spun că suspectul de 30 de ani, de origine irakiană, avea „un obiect periculos” într-o cutie de muniție. Ulterior, cutia s-a dovedit a fi goală, scrie Digi24.

Bărbatul ar fi cauzat în mod deliberat cele trei coliziuni pe șoseaua din apropierea centrului capitalei germane. Printre victime se numără și un motociclist care a fost izbit de o mașină. Acesta se află în stare critică, iar cele trei persoane care se aflau în mașina în care a fost izbit sunt și ele rănite.

Procurorii spun că atacul a avut motivație politică sau religioasă, însă nu au exclus ca suspectul să aibă probleme psihologice

Numit de media germană „Samrad A” suspectul locuiește într-o tabără de refugiați, loc în care ar fi fost radicalizat. După ce a produs cele trei coliziuni, bărbat ar fi pus o cutie metalică pe șosea și ar fi strigat „Allah Akbar”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X