Vasile Bolea nu crede că Maia Sandu cheltuiește 5000-6000 de lei pe lună. Se adresează ANI, CEC și Procuraturii

Autor: , in Politic / 19 august, 2020, 15:08

Socialistul Vasile Bolea a trimis un demers în adresa Autorității Naționale de Integritate, Comisiei Electorale Centrale și Procuraturii Generale în care vorbește de neconcordanța între sumele indicate de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în declarațiile de avere. Socialistul acuză că Sandu ar cheltui mai mult decât 5000-6000 de lei pe lună, așa cum a declarat aceasta anterior.

„Afirmațiile Maiei Sandu că trăiește cu 5000-6000 de lei lunar și achită doar câte 600 de lei pentru serviciile comunale, au stârnit un val de critici pe rețelele sociale. Și la întâlnirile cu cetățenii, oamenii ne spun că, după așa afirmații, nu o mai cred pe Maia Sandu, înțelegând foarte bine că se încearcă să i se creeze o imagine de politician modest, sincer, ceea ce nu corespunde realității”, își motivează socialistul sesizarea.

Bolea susține că a făcut o comparație a sumelor declarate oficial de către Maia Sandu și afirmația cum că cheltuie doar 5000-6000 de lei pe lună și spune că a constat că diferența este de 6-7 ori.

„În urma unui calcul matematic, observăm că, având în vedere diminuarea sumei mijloacelor financiare deținute pe contul bancar și a salariului realizat – cheltuielile medii lunare constituie: 36 813,50 lei pe lună. Este un calcul pe care oricine poate să-l facă. Astfel, observăm o neconcordanță cu sumele reale cheltuite în raport cu cele anunțate public, ceea ce înseamnă că lidera PAS, cum se spune în popor: fie minte, fie spune minciuni”, se arată în mesajul lui Vasile Bolea.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a comentat solicitarea socialistului, precizând că „este evident că Vasile Bolea nu crede că Maia Sandu poate trăi cu 6000 de lei pe lună din bani câștigați cinstit, când șeful său Dodon trăiește cu 100.000 de lei pe zi din banii statului”.

„Vasile Bolea își face griji că Maia Sandu nu are milioane în cont ca dânsul sau ca alți socialiști milionari? Vasile Bolea – omul care a luat 500 de mii de lei prin operațiunea ”Bahamas”, nu i-a declarat, fiind pasibil de răspundere penală –, se îngrijorează că Maia Sandu rămâne cu tot mai puține resurse financiare? Vasile Bolea ar face un bine țării dacă s-ar opri din căștigat bani ilegali și ar număra banii șefului său – Dodon – care toata viața a fost funcționar cu salariu de la stat, dar are castele și vile, și mașini luxoase, și conturi grase. Pe Vasile Bolea nu-l deranjează că șeful său, Dodon, a făcut averi ilegale pe spatele cetățenilor? Că a furat și a sărăcit oamenii? Maia Sandu se străduie să cheltuie cât mai puțin, ca toți cetățenii acestei țări. Maia Sandu, în afară de cheltuielile curente, donează bani pentru medici, pentru oameni nevoiași, pentru familii care au nevoie de ajutor. Maia Sandu are și o mamă pe care o ajută. Dar Vasile Bolea în loc să-și facă griji că Maia Sandu are puțini bani, mai bine s-ar îngrijora că Dodon are prea mulți – și cam toți furați”, se arată în comentariul lui Sergiu Litvinenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X