Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic în Bălți intră în renovare (FOTO)

Autor: , in Social / 20 august, 2020, 17:24

Astăzi au fost lansate lucrările de renovare a Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic în Bălți.

Deschiderea acestui centru, găzduit de Universitatea de Stat din Bălți, este preconizată pentru septembrie 2021, și va servi ca accelerator economic și de inovație pentru regiunea de nord a țării, oferindu-le studenților și tinerilor profesioniști acces la laboratoare, săli de conferințe, zone de colaborare precum și birouri pentru start-up-uri în domeniile TIC, auto, modei și altor industrii regionale.

Prezent la eveniment, ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan a apreciat colaborarea dintre mai mulți parteneri locali, un parteneriat public-privat pentru beneficiul educațional și economic al Republicii Moldova.

Ambasadorul a declarat că Guvernul Statelor Unite este mândru să ofere sprijin generației următoare de moldoveni, astfel ca aceștia să poată edifica o țară prosperă, competitivă, integrată în spațiul pieței europene.

USAID Moldova, împreună cu Guvernul Suediei și al Marii Britanii, vor contribui cu peste 500 mii dolari la dotarea Centrului. Centrul regional de Inovație Bălți se bazează pe dezvoltarea de succes a centrelor de excelență universitare precum Tekwill, Artcor, FabLab, ZIPhouse și Future Classroom, care au fost înființate cu sprijinul USAID.

Foto: Facebook/U.S. Embassy Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X