Permisele de conducere, în topul celor mai falsificate acte în ultimele zece zile

Autor: , in Social / 20 august, 2020, 16:09

În ultimele 10 zile, poliţiştii de frontieră au identificat la controlul trecerii frontierei de stat 10 acte falsificate, dintre care 7 sunt permise de conducere.

Cel mai recent caz a fost consemnat în punctul de trecere Tudora. Un cetățean al Federației Ruse este documentat pentru deținerea și folosirea a două permise de conducere, ambele cu indici vădiți de falsificare.

La linia de control s-a prezentat un mijloc de transport de model Mercedes-Benz Actros, înmatriculat în Federația Rusă. Șoferul, cetățean rus de 35 de ani, a prezentat la controlul de frontieră actele de călătorie, dar și documentele pentru mijlocul de transport.

În timpul verificărilor, inspectorului de la linia de control i s-a părut suspect permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile rusești. Controlul suplimentar a stabilit că actul este falsificat. Polițiștii de frontieră au solicitat și alte documente care i-ar permite șoferului să conducă mijlocul de transport, însă și cel de-al doilea permis ucrainean prezentat s-a dovedit a fi falsificat.

Bărbatul a declarat că nu cunoaște despre falsul din acte, deoarece le-a perfectat prin intermediari. Permisul de conducere rus a fost eliberat în anul 2014, contra sumei de 200 de dolari, iar cel ucrainean în anul 2017 – pentru 500 de dolari.

În ambele acte a fost adaugată categoria „C” fără a frecventa orele de instruire auto. Totodată, șoferul a declarat că deseori a venit în Republica Moldova, doar că de fiecare dată traversa prin segmentul central al frontierei de stat.

Actele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările. Persoana documentată și-a continuat călătoria, însă doar după ce a fost asigurat că mijlocul de transport este condus de către o persoană cu actele conforme.

La acest subiect: Un șofer din Chișinău, prins la frontieră cu permis de conducere fals: „Am fost implicat într-un accident în UE, apoi mi l-am restabilit în schimbul a 150 de euro”

Descoperirea polițiștilor de frontieră într-un autocar de pe ruta R. Moldova-Italia. Șoferul nu a avut nicio explicație

Permis de conducere în schimbul a 800 de euro. Un militar a fost reținut în flagrant delict

Un şomer din Drochia, reţinut pentru perfectarea permiselor de conducere contra mită. CNA: Au fost depuse mai multe denunţuri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X