Procurorul general a fost dus în eroare. Reacția Metalferos la dezvăluirile lui Stoianoglo

Autor: , in Social / 20 august, 2020, 16:16

S.A. Metalferos a venit cu o reacție, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat astăzi că statul ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 1,2 miliarde de lei în urma schemelor de la această companie, iar în intervalul anilor 2012 – 2019, ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, ar fi organizat, prin intermediul companiilor nerezidente, al căror beneficiar efectiv era chiar el, exportul de metale feroase și neferoase către colectori specializați din Turcia, Austria, Olanda și Germania.

Compania califică acuzațiile drept „calomnioase” și consideră că procurorul general a fost „indus în eroare intenționat de către anumite persoane cu interes vădit de a calomnia și de a distruge compania”.

„Ne exprimăm nemulțumirea că toate tentativele noastre din ultimul timp de a obține o investigare obiectivă a tuturor informațiilor despre companie, s-au sfârșit prin nedorind organelor competente de a face acest lucru. Ținem să subliniem că toate informațiile despre pretinsele prejudicii aduse bugetului statului de către către S.A „Metalferos”, nu sunt constatate de către organe competente, ci se se bazează pe presupuneri și bârfe”, spun reprezentanții companiei.

Citește și: Dosarul Metalferos: Statul prejudiciat cu 1,2 miliarde de lei, implicațiile lui Plahotniuc și atenționarea lui Stoianoglo la adresa judecătorilor

Aceștia susțin că toate informaţiile despre pretinsele prejudicii aduse bugetului statului de către către S.A „Metalferos”, nu sunt constatate de către organe competente, ci se se bazează pe presupuneri și bârfe. Astfel, cer organelor fiscale sau alte organe abilitate să facă investigațiile de rigoare, pentru a contesta toate informațiile false aduse la adresa companiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X