Reacția Platformei DA la propunerea PLDM şi la reacția PAS

Autor: , in Politic / 20 august, 2020, 11:08

Platforma Demnitate și Adevăr anunță că a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral. De asemenea, Platforma anunță că a luat act de reacția Partidului Acțiune și Solidaritate care califică propunerea în cauză drept una tardivă și lipsită de perspectivă.

În context, reprezentanții Platformei DA au dat mai multe exemple din ultimii ani prin care formațiunea „a militat pentru unificarea tuturor forţelor de dreapta şi promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial”.

„În 2016, Andrei Nastase, deși mai bine clasat în sondajele reale ale timpului, a decis să sprijine, prin decizia de a se retrage necondiționat, un unic candidat al fortelor pro-democratice și pro-europene. Mai mult, la sfârșitul anului trecut, în urma unei decizii a Consiliului Politic Național al formațiunii, Platforma DA și Andrei Năstase au lansat public propunerea de identificare și sprijinire a unui candidat unic și apartinic al întregii opoziții pro-europene și naționale, în jurul căruia să se adune toate energiile pozitive ale societății noastre”, se arată într-un comunicat remis de Platforma DA.

Citește și: Obiectivul principal este alungarea de la putere a lui Dodon și a „celorlalți hoți de miliarde”. Reacția PAS la propunerea PLDM

„Soluția propusă de Platforma DA, care ar fi garantat câștigarea scrutinului prezidențial, trimiterea în opoziție a lui Igor Dodon și a PSRM, fortificarea partidelor pro-europene și naționale în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate sau la termen, din păcate nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști”, se mai arată în comunicat.

Amintim că miercuri Biroul Permanent Central al PLDM a anunțat într-un comunicat de presă că a adresat Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platformei DA propunerea de a crea un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie anul curent, dar și pentru alegerile parlamentare anticipate.

Reprezentanții PLDM susțin că sunt deschiși oricărui format de negocieri pe care cei PAS și Platforma DA îl consideră funcțional.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X