Primarul unui sat din raionul Orhei, reținut pentru mită de 125.000 de euro. Promisiunea din spatele banilor și ce riscă

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 august, 2020, 11:11

Procuratura Anticorupție anunță despre reținerea primarului unui sat din raionul Orhei, bănuit de comiterea traficului de influență. Însă, nu este menționat numele acestuia și nici localitatea.

Oamenii legii susțin că respectivul proces penal a fost pornit în baza denunțului depus de o persoană care reclama acțiunile abuzive ale bănuitului, comise în anul 2018, perioadă în care acesta încă nu deținea o funcție de demnitate publică.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală procurorii anticorupție au stabilit că în intervalul aprilie – iulie 2018, acesta ar fi pretins și primit, în total 125 de mii de euro de la o persoană care era cercetată pentru o serie de infracțiuni grave și excepțional de grave.

În schimbul acestei sume, transmise în mai multe tranșe, actualul primar i-ar fi promis bărbatului că-i poate determina pe procurorii PCCOCS și judecătorii Curții de Apel Chișinău, să-i claseze și, respectiv, emită soluție de achitare pe toate capetele de acuzare.

Primarul a fost pus sub învinuire, procurorii înaintând instanței de judecată demers de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a respins însă demersul procurorului, dispunând cercetarea învinuitului în arest la domiciliu.

Procurorii anunță că vor contesta încheierea magistraților și vor insista la plasarea acestuia în arest preventiv.

Pentru trafic de influență norma penală prevede de la 3 până la 7 ani închisoare.

Sursele deschide.md susțin că este vorba despre Andrei Cociorvă, primarul PDM al localității Brăviceni, raionul Orhei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X