„Se pot alege cu 2 ani de pușcărie”. Șeful IGP, un nou avertisment: Voi anihila paradisul vitezomanilor. Va fi o „surpriză” pentru „superșoferii” nocturni

Autor: , in Actualitate / Social / 22 august, 2020, 17:19

Șeful Inspectoratului General al Poliței, Sergiu Paiu, lansează un nou avertisment. După ce le-a declarat „război” vitezomanilor și celor băuți la volan, se adresează către cei care pe timp de noapte au obiceiul să tureze la maximum motoarele, dar și către amatorii de curse ilegale, asigurându-i că vor avea parte de o surpriză nu tocmai plăcută.

Paiu susține că în ultima perioadă, la adresa sa, parvin tot mai multe plângeri despre faptul că noaptea, străzile din Chișinău devin piste de întreceri ilegale pentru vitezomani.

„Supărător este faptul că gălăgia provocată de motoarele mașinilor lor nu vă lasă să dormiți, iar cel mai grav este că ceilalți participanți la trafic sunt puși în pericol de către astfel de întreceri. Teribilismul combinat cu o mașină puternică, duce de multe ori la tragedii”, menționează șeful IGP.

În urma unor cercetări, Paiu afirmă că la curse neautorizate participă tineri între 18 și 30 de ani, ele fiind organizate pe rețelele de socializare, iar din acest motiv, polțiștii nu cunosc cu exactitate locul și ora unde se desfășoară acestea.

„Acești “superșoferi” care de fapt sunt un pericol iminent pentru viață se dau mari. Ei consideră că astfel cresc în fața ochilor celorlați. Se cred grozavi, dar din păcate, se ajunge la accidente fatale. Cercetările noastre au scos la iveală faptul că, la astfel de curse neautorizate participă tineri între 18 și 30 de ani. Ei se organizează pe rețelele de socializare și stabilesc punctele de întâlnire. Din acest motiv noi, oamenii legii, nu știm unde exact ei vor apărea. Aceștia vor neapărat să ajungă primii pentru bani. Acolo se fac foarte multe pariuri. Se filmează și postează pe rețelele de socializare pentru a impresiona”, a precizat Sergiu Paiu.

Citește și: Șeful IGP: Declar război șoferilor care aleg să urce băuți la volan sau să nu respecte limita de viteză

„Vreau să fiu foarte clar, aceste curse sunt considerate infracțiuni, iar cei care le organizează se pot alege cu 2 ani de pușcărie. Pentru a contracara fenomenul, vom aplica mai multe tactici, dar nu le voi divulga, va fi o surpriză pentru ei. Însă, vă asigur, voi anihila paradisul vitezomanilor din Republica Moldova”, a conchis șeful IGP, Sergiu Paiu.

Vezi și: Decis! Cum vor fi pedepsiți participanții la cursele ilegale: Amenzi, închisoare și ridicarea permisului de conducere

În noaptea de 21 spre 22 august, angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au desfășurat o acțiune de amploare pe teritoriul raioanelor Hîncești, Comrat și Cimișlia, întru depistarea șoferilor care se eschivează de la răspundere pentru încălcarea prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere (RCR).

Astfel, polițiștii de patrulare au verificat prin intermediul aplicației mobile E-DATA, peste 320 de autoturisme, fiind întocmite 68 de procese-verbale și au înmânat 71 de citații.

Printre cea mai gravă abatere de la RCR stabilită de ofițerii de patrulare este depășirea limitei de viteză.

Alți conducători auto au fost documentați de INSP pentru:
✔️exploatarea vehiculele cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție;
✔️nerespectarea indicatoarelor de circulație rutieră;
✔️pentru încălcarea regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat;
✔️ pentru că nu aveau asupra sa permisul de conducere sau conducerea vehiculului fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.

Mai mult decât atât, un șofer a fost depistat băut la volan, având o concentrație de 0,76 mg/l în aerul expirat.

Prin astfel de acțiuni, Inspectoratul Național de Securitate Publică susține că are scopul de a disciplina șoferii în trafic, a reduce numărul accidentelor rutiere și a consecințelor acestora cauzate de încălcarea de către conducătorii auto a regulilor privind circulație.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X