Starea de sănătate a lui Navalnîi, aflat în comă şi sub respiraţie asistată, la sosirea în Germania

Autor: , in Actualitate / Externe / 22 august, 2020, 13:26

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi, aflat în comă şi sub respiraţie asistată, este stabilă, a anunţat sâmbătă liderul ONG-ului german Cinema pentru Pace, Jaka Bizilj, la scurt timp după aterizarea avionului care l-a transportat pe opozantul rus de la Omsk, Siberia, la Berlin, relatează Agerpres.

Aleksei Navalnîi va fi îngrijit într-un spital din capitala Germaniei.

Iniţial, avionul trebuia să aterizeze pe aeroportul Schönefeld, în sud-estul Berlinului, însă în final el a fost direcţionat spre un alt aeroport al capitalei germane, Tegel, aterizând în zona militară a acestui aeroport, unde aşteptau numeroase ambulanţe, a relatat cotidianul german Bild. O maşină a poliţiei şi cel puţin două ambulanţe au fost aduse pe pistă şi Navalnîi a fost scos din avion, potrivit imaginilor în direct difuzate pe site-ul Bild.

A convoy of vehicles believed to be carrying Russian opposition leader Alexei Navalny leaves Tegel airport to take him to a hospital where he will receive medical treatment in Berlin, Germany August 22, 2020. REUTERS/Fabrizio Bensch

La Berlin, Aleksei Navalnîi a fost dus la Spitalul Charité, aflat la circa 10 kilometri de aeroportul Tegel.

Aleksei Navalnîi se deplasa joi de la Tomsk, în Siberia, la Moscova, cu avionul, când i s-a făcut rău. Pilotul a decis să aterizeze de urgenţă la Omsk, în vestul Siberiei, acolo unde opozantul a fost internat la spital. Intrat în comă, el a fost plasat la reanimare sub respiraţie asistată. Susţinătorii săi sunt convinşi că Aleksei Navalnîi a fost victima unei otrăviri intenţionate cu o substanță care i-ar fi fost strecurată în ceaiul pe care l-a băut pe aeroport, înainte de îmbarcare. Însă medicii ruşi de la spitalul din Omsk l-au diagnosticat pe opozant cu o boală metabolică, având glicemia scăzută.

Ţări europene, în special Germania, au propus transferarea lui Navalnîi pentru a fi tratat în străinătate, dar medicul-şef de la Omsk a anunţat la început că acesta nu este transportabil, întrucât starea sa este instabilă. Decizia a fost calificată de apropiaţii lui Navalnîi ca fiind de natură politică, şi nu medicală, urmărindu-se ca toxinele să iasă din corp şi să nu mai poată fi detectate.

Vineri seara, medicii ruşi şi-au dat în cele din urmă acordul pentru transferarea lui Aleksei Navalnîi la Berlin.

Citește și:

The Moscow Times: 6 cazuri celebre când ceaiul otrăvit a fost folosit drept “calmant” pentru criticii regimului Putin

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X