COVID-19: R. Moldova continuă să fie lider la infectări în Europa. Înregistrăm un anti-record chiar și fără datele de duminică

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 23 august, 2020, 11:36

Deși este duminică, iar datele despre noile cazuri de COVID-19 pentru această zi vor fi prezentate la finele zilei, Republica Moldova înregistrează un nou anti-record de infectări. Mai exact, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus pentru cele 6 zile ale acestei săptămâni este mai mare cât numărul anti-recordul înregistrat săptămâna trecută.

Datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arată că în 6 zile ale acestei săptămâni numărul cazurile de infectare cu COVID-19 este de 2.889. Spre comparație, săptămâna trecută (10-16 august) au fost înregistrate 2.523 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns sâmbătă la 33.072 cazuri, adică 9.449 de infectări la un milion de locuitori.

Cu o astfel de medie la un milion de locuitori, Republica Moldova continuă să fie lider în Europa la capitolul infectări raportat la populație, după ce a revenit pe această poziție săptămâna trecută.

A doua cea mai afectată țară este Spania, cu 8.723 cazuri raportate la populație, Suedia cu 8.514 cazuri și Belarus cu 7.438 cazuri.

Cât privește numărul deceselor provocate de COVID-19 săptămâna aceasta, numărul este de 37. Situația la acest capitol este îmbucurătoare, dacă luăm în calcul că săptămâna trecută au fost înregistrate 52 de decese.

Republica Moldova a mai fost lider în Europa la infectări raportat la populație pe tot parcursul lunii iunie, dar înregistrase o diminuare a numărului de cazuri în primele săptămâni ale lunii iulie. Ulterior, țara noastră redevenise lider în Europa la infectări raportat la populație, după un anti-record înregistrat în perioada 20-26 iulie.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 33.072 cazuri de infecție cu noul Coronavirus.

Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 22.958, în timp ce 935 de persoane au pierdut lupta cu boala.

De precizat că raportarea în cazul Republica Moldova se face la o populație oficială de 3,5 milioane de locuitori, inclusiv Transnistria. Potrivit BNS, populația Republicii Moldova la începutul anului 2020 este însă de 2,6 milioane de locuitori.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X