Un fost deputat PLDM le transmite celor din PAS și Platforma DA să nu vorbească „dacă nu pot îmbunătăți liniștea”

Autor: , in Politic / Populare / 23 august, 2020, 10:10

Fostul deputat PLDM, Iurie Țap, le recomandă reprezentanților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și celor din Platforma DA să dea dovadă de bun simț. Reacția acestuia vine în contextul în care PAS a refuzat categoric propunerea PLDM de a face un bloc electoral comun pentru alegerile prezidențiale, iar Platforma DA a anunțat că a luat act de propunerea liberal democraților.

„Despre bunul simț. Este un mesaj pentru liderii PAS și PPDA, dar și pentru susținătorii acestora: dacă n-a fost posibil să fie altfel, cel puțin, trebuie să fie respectat bunul simț, or, cele două săptămâni pentru turul doi nicidecum nu vor putea depăși contrapunerea care ia amploare”, comentează Iurie Țap.

Fostul deputat PLDM face referire și la o afirmație a celui de-al treilea președinte al SUA, autor al Declarației de Independență, Thomas Jefferson, și anume „Bunul simț este baza oricărei autorități publice”. Acesta mai spune – „nu vorbi dacă nu poți îmbunătăți liniștea”

Miercuri, 19 august, Biroul Permanent Central al PLDM a anunțat într-un comunicat de presă că a adresat PAS și Platformei DA propunerea de a crea un bloc electoral pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie anul curent, dar și pentru alegerile parlamentare anticipate.

În replică Platforma DA anunța că a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral. De asemenea, Platforma anunța că a luat act de reacția Partidului Acțiune și Solidaritate care califică propunerea în cauză drept una tardivă și lipsită de perspectivă.

Reprezentanții PAS au punctat și că obiectivul principal al scrutinului este alungarea de la putere a lui Igor Dodon și a „celorlalți hoți de miliarde”.

Reacția PAS i-a nemulțumit pe cei din PLDM, care susțin că motivele invocate de PAS nu au nicio relevanță în contextul politic actual și că un candidat desemnat încă nu înseamnă un candidat înregistrat.

„PLDM consideră că poziția PAS este pripită, regretabilă și lipsită de viziune politică. Rămâne de văzut dacă aroganța și egoismul vor fi cele mai convingătoare calități în apropiatele competiții electorale”, se arată într-un comunicat de presă al PLDM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Cei de la PLDM fac multă zarvă din nimic. Lor li s-a „sculat” dorul de unire, atunci când cei de la PDA și PAS își desemnase candidatii. Trecutul PLDM-ului și a liderului acestuia este misterios și el poate trage alianța înapoi. Poate PLDM are special astfel de intenții? Anume el stăruia de a distruge PL-ul.

  • Daca taceai filosof ramineai, nu apara cria ce a fost , acum a ramas ceia de ce nu are nevoie nimeni

  • O persoana cu demnitate nu s-ar lega cu Filat, nemaivorbind de faptul promovarii lui in fruntea partidului! Mi-am pierdut increderea in T.Deliu, I.Tap merge pe acelasi drum… Referitor la PLDM – a devenit o grupare a unui hot (Filat), si-a pus singur cruce!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X