Foto simbol

Republica Moldova a încheiat cea mai neagră săptămână de la declanșarea pandemiei, înregistrându-se cele mai multe infectări cu COVID-19 în 7 zile. Astfel, cu un anti-record de infectări cu noul tip de coronavirus, țara noastră continuă să fie lider la infectări în Europa, poziție care a fost recăpătată săptămâna trecută.

Datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arată că în săptămâna 17-23 august numărul cazurile de infectare cu COVID-19 a fost de 3.295. Spre comparație, săptămâna trecută (10-16 august) au fost înregistrate 2.523 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns duminică la 33.478 cazuri, adică 9.565 de infectări la un milion de locuitori.

Cu o astfel de medie la un milion de locuitori, Republica Moldova continuă să fie lider în Europa la capitolul infectări raportat la populație, după ce a revenit pe această poziție săptămâna trecută.

A doua cea mai afectată țară este Spania, cu 8.723 cazuri raportate la populație, Suedia cu 8.514 cazuri și Belarus cu 7.438 cazuri.

Cât privește numărul deceselor provocate de COVID-19 săptămâna aceasta, numărul este de 42 cazuri sau cu 10 decese mai puțin în comparație cu săptămâna precedentă.

Republica Moldova a mai fost lider în Europa la infectări raportat la populație pe tot parcursul lunii iunie, dar înregistrase o diminuare a numărului de cazuri în primele săptămâni ale lunii iulie. Ulterior, țara noastră redevenise lider în Europa la infectări raportat la populație, după un anti-record înregistrat în perioada 20-26 iulie.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 33.478 cazuri de infecție cu noul Coronavirus.

Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 23.262, în timp ce 940 de persoane au pierdut lupta cu boala.

De precizat că raportarea în cazul Republica Moldova se face la o populație oficială de 3,5 milioane de locuitori, inclusiv Transnistria. Potrivit BNS, populația Republicii Moldova la începutul anului 2020 este însă de 2,6 milioane de locuitori.

Comentând anti-recordul de infectări, premierul Ion Chicu a învinuit că asta se întâmplă din cauza „nerespectării cvasitotale a regulilor de către toți”.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here